Pages

Subscribe:

torstai 1. tammikuuta 2015

Lisää haastetta ja tekemistä tuleville päiville!


Hyvää uutta vuotta ja toivottavasti alkavasta vuodesta tulee taas edellistä parempi! Meidän vuodenvaihde sujui oikein rauhallisissa merkeissä, ilmeisesti molempien koirien korvat olivat unohtuneet jonnekkin. Kumpikaan ei noteerannut rakettien pauketta oikeastaan mitenkään, vaikka täällä Vantaalla paukkui tauotta kunnolla kuudesta lähtien. Käytin koiratkin ulkona talon nurkalla pissalla noin puoli kymmenen aikoihin, jolloin täällä paukkui samaan tahtiin kuin kahdeltatoista yöllä. Ei mitään reaktiota kummaltakaan koiralta, Taikaa ei kiinnostanut ja Medyasta olisi ollut hauska vain leikkiä pihalla. Kun ei leikitty, niin maassa oli mukava syödä lunta Taikaa odotellessa. Ihanaa, kun olen saanut kaksi helppoa koiraa uuden vuoden suhteen. Pitää toivoa, että tilanne pysyy yhtä helppona myös jatkossakin. Kunhan ei vain tapahdu mitään yllättävää (ja vaarallista), josta koirat säikkyisivät sen verran, että muistoihin jäisi ikuinen rakettipelko.

Vuoden vaihteessa on aina ollut tapana tehdä lupauksia tulevalle vuodelle, joten katsotaanhan, toteutuivatko viime vuoden tavoitteet koirailun osalta.

"Taika:
- Terveenä pysyminen ja kuntoon saaminen
- Lihaskunnon parantaminen

Medya:
- Luustokuvat
- Agissa möllitasolle, mahdollisesti loppuvuodesta virallisiin?
- Muutama näyttelykäynti
- Mätsäreiden kiertely
- Mallikkaampi kehäkäytös (mm. hännänkanto, nätimpi ravi ja täysin vapaasti esittäminen)
- Tokossa ALO-liikkeet melko hyvään jamaan
- Temppujen opettelu
- Hihnakäytös paremmaksi


Omistaja:
- Lihaskunnon ja yleisen kestävyyden parantaminen (jos vaikka joku kaunis päivä saisi juostua Medyan kanssa 5km lenkin)
- Agissa ohjaamisen parantuminen
- Enemmän intoa opettaa koirille turhia temppuja"


No, ainakin Medyan osalta tavoitteet saatiin aika hyvin suoritettua! Taika ei hirveästi viime vuonna sairastellut, mutta ei se edelleenkään niin hyvässä kunnossa ole, kuin mitä se voisi olla. Loppuvuodesta käytin sitä kahdesti osteopaatilla, mutta pirun jumissa se koira oli, ja on edelleen. Tuntuu, että Taika on kroonisesti lihakset jumittuneena ja vaikka hoitokertojen välissä ei ole kuin muutama viikko, niin uusia jumeja ehtii ilmestyä siinä ajassa vaikka kuinka. Tiedä sitten mitä sille keksisi, ihan ei näillä tuloilla kiikuteta koiraa osteopaatille 2vko välein. Lihaskunto on kuitenkin saattanut parantua, sillä yksi ilta naksuttelin Taikalle pitkästä aikaa tasapainotyynyn kanssa. Lopputuloksena oli koira tasapainotyynyn päällä kurre-asennossa, mikä ei tietääkseni pitäisi olla ihan helpoin ilman riittävää tukevaa lihaksistoa. Ehkä siellä läskin alla onkin vähän lihasta!


Medya kävi alkuvuodesta luustokuvissa ja saikin sieltä kaikinpuolin terveen paperit. Harrastusten saralla eniten taidettiin paneutua agilityyn, jossa olikin sitten onnistumisia ja epäonnistumisia. Syksyllä möllikisoista tuli pitkälti hieman kehnoja ratoja erilaisen apinoinnin seurauksena, mutta taasen seuran kesäkauden päätöskisoista napsahti medimöllien voitto oikein näpsäkällä radalla. Uusia ongelmia saatiin aiheutettua mm. keppien kanssa ja niiden kanssa taistelua jatketaan tänäkin vuonna. Projekti juoksu-A taas etenee oikein mallikkaasti, yritän jossain vaiheessa kertoa siitä enemmän. Tokossakin edistyttiin sen verran, että yhden alkeiskurssin verran treenasimme liikkeitä paremmiksi. Ei se oikeastaan vaatisi varmaan paljoakaan töitä, että tuon koiran saisi kisakuntoon. Laiska mikä laiska kuitenkin, ehkä me lähdetään kisaamaan kun tokosäännöt muuttuvat kesällä. Näyttelyissä tuli kierrettyä sen verran, että ykkösruusuke (3x ERI) tupsahtaa Medyalle joku kaunis päivä postilaatikosta. Häntä ei ihan tahdo vieläkään pysyä kurissa kehässä, siitä pitää aina hieman keskustella etukäteen. Medya kuitenkin asettelee nykyään itsensä oikein mallikkaasti ja ravaa suht. rauhassa (kunhan siitäkin keskustellaan ensin). Uusia temppuja tuli opetettua tasan nolla kappaletta, eikä hihnakäytöskään ole vielä sillä mallilla kuin sen haluisin olevan.

Omalta osaltani olin tooodeeellaaa laiska. Joitakin valaistumisia olen kyllä kokenut agilitykentällä, mutta siihen se jääkin. Viime vuosi taisi kulua vain syödessä ja lihotessa, juoksulenkeistä ei hirveästi ollut tietoa... Pitäisi löytää joku kunnollinen motivaatio sekä itseni että koirien treenaamiseen. Motivaatiokato tosin tahtoo olla melko yleinen ongelma itselläni monessa asiassa. Kaikkea pitäisi tehdä, mutku mutku.


Jos nyt saisi luotua vuodelle 2015 sitten sellaiset tavoitteet, että kaikki saataisiin suoritettua! Eli toisinsanoen pitäisikö tehdä niistä niin löysät, että ne menevät väkisinkin lävitse vaiko niin kunnianhimoiset, että se motivaatio löytyy jostain omasta piilostaan? Ehkä jotain niiden välimaastosta. Treenikavereilta kaivataan myös ehkä hieman ruoskimista, painostamista ja treeneihin ruinaamista, niin jotain saadaan aikaiseksikin!

Taikan tavoitteet vuodelle 2015:
- pirteänä ja iloisena pysyminen
- ei ainakaan suurempaa pelastusrengasta vyötärölle

Medyan tavoitteet vuodelle 2015:
- agilityssa kaikki esteet kisakuntoon ja virallisiin
- mahdollisesti myös nousu kakkosiin agilityssa?
- tokossa ALOn liikkeet kasaan ja kisaamaan
- näyttelyihin enemmän pohjoismaisille tuomareille hakemaan arvosteluita
- no jos vaikka nyt joku uusi hauska (ja turha) temppu osaamislistalle

Omistaja ei uskalla laittaa nyt itselleen sen kummempia tavoitteita. Uusi opiskelupaikka olisi oikein mukava, mutta vaatii myös älyttömästi töitä (yritetään, yritetään). Samaten oma agilityohjaaminen vaatii vielä paljon hiomista, mutta eiköhän sekin ajan kanssa kehity, kun uskaltaa yrittää. Yritän myös pysyä blogin kanssa aktiivisena, vaikka joskus kirjoittamisinto on täydessä nollassa. Kameraakin tuli ulkoilutettua aivan hävettävän vähän syksyllä, joten kuviakaan ei ollut näytettäväksi. Katsotaan nyt miten tässä käy, onko sama laulu taas tämän vuoden lopussa/ensi vuoden alussa, kun mitään ei sittenkään saatu aikaiseksi!

Medya kyllä jaksaisi opiskella fysiikkaa!