Pages

Subscribe:

sunnuntai 6. syyskuuta 2015

Jatkoa mahtiviikolle, Vantaa KR


Pahoittelut muuten kuvien laadusta. En omista tällä hetkellä muistikortinlukijaa ja se on tilauksen alla. Kunhan saan tilattua, niin sitten se pitäisi vielä asentaa tuohon koneeseen kiinni. Ostin tosiaan uuden koneen kaveriltani enkä ole kiireiden takia ehtinyt miettimään tuollaisia pahemmin. Kuvanmuokkausohjelmakin puuttuu vielä, joten puhelinkuvien laadulla mennään. Puhelin kävi vielä sukellusreissulla vessanpöntössä (......kyllä, se on mahdollista), joten en tiedä mitkä kaikki osat ovat kärsineet. Kuvien laatu ei ehkä ole ihan ennallaan ja akku tyhjenee nopeammin kuin purkkapussi koulussa, mutta pikku omppupuhelin elää edelleen normaalisti!

Tänään 6.9. oli sitten vuorossa Vantaan näyttely. Olin jo aikeissa perua koko näyttelyreissun tuomarinmuutoksen takia (Tino Pehar, Kroatia). Medya ei näyttänyt kummoiselta ja tuomarikaan ei erityisemmin innostanut nimen ja maan perusteella. Tosin ei alkuperäinen portugalilainenkaan herättänyt mitään kylmiä väreitä, mutta pakko se nyt oli ilmoittaa, kun näyttelypaikalle matkaa muutama kilometri kotoa. Oli aivan ihanaa herätä vasta yhdeksältä aamulla rauhassa syömään ja pakkailemaan tavaroita, ilman mitään kiirettä. Tunnin myöhempäänkin olisi voinut halutessaan nukkua. Nartut alkoivat vasta klo. 11.30, ihanaa.

Saavuin paikalle urosten ollessa käynnissä ja seurailin hetken mitä skaalaa tuomari käyttää. H oli ensimmäinen laatuarvosana, jonka kuulin huudettavan shelttikehästä. Olin todella yllättynyt, sillä olin valmistautunut puhtaalle erimaatille tulemisesta. Löydettyäni Medyan kasvattajan Annen osa urosten kehästä meni ohitse telttojen takana jutellessa. Palailin taas seuraamaan kehää parasta urosta valittaessa. Siellä tuomari yllätti todenteolla. Liikkeitä syynättiin oikein kunnolla ja handlerit pääsivät juoksemaan koko rahan edestä. Liikkeiden lisäksi tuomari kävi vielä useaan otteeseen katsomassa mm. pään mittasuhteita, linjoja ja otsapenkereitä vertaillen koiria keskenään. Medyan vaaripapan Curren kohdalla tuomari totesi, että koira on ehdottomasti paras koko kehässä (kaiketi liikkeiden perusteella), mutta stoppi saisi olla parempi. Olin aivan varma, että sieltä lentää Curre PU-kehästä nyt pois päänsä takia, mutta ei! Tuomari pyöritti koiria vielä useasti ympäri ja lopulta pisti Curren ykkössijalle todeten, että sheltti on työkoira ja stoppi ei sen takia ole niin iso juttu. Isot peukut lähti siinä vaiheessa tuomarille, en olisi todellakaan odottanut tuollaista kommenttia tältä herralta nimen perusteella!

(C) Riitta Vanha-Perttula

No, tuomarista paljastui liike- ja päätuomari. Tulipahan katseltua tota omaa piskiä, joka harvemmin liikkuu erityisen mainiosti. Mätsäreissä kylläkin näyttävästi, mutta virallisissa yleensä keskityn siihen perkuleen häntään. Tätä tuomaria hännänkanto ei kuitenkaan näyttänyt erityisemmin kiinnostavan. Mielenkiinnolla siten Medyan kanssa kehään ensimmäisenä. Kuuntelin tuomarin latelemaa arvostelua koiran ollessa pöydällä ja ei pahalta vaikuttanut. Liikkeissä annoin sitten koiralle hihnaa enemmän, mitä normaalisti. ERIllä pihalle!

Kilpailuluokkaan saapui kaksi muuta ERIn saanutta AVO-narttua ja kasa EHn saaneita. Tässä vaiheessa osasin siis odottaa luokkasijaa, ehkä kolmossijaa, hyvällä lykyllä kakkoseksi. Kilpailuluokka oli taas juoksutusta ja siinä kohtaa uskalsin laskea hihnaa pitkälle. Tilaa oli ja häntä pysyi suht hyvissä asemissa. Ehkä yksi kannattavimmista valinnoista, sillä tuomari kätteli meidät suoraan ykkössijalle SAn kera!

Parhaan nartun valinta alkoi aika nopeasti vetskujen ja valioiden jälkeen. Sama teema jatkui sielläkin, liikkumista, liikkumista ja ilmeiden ja päiden vertailua. PN-kehä oli kyllä pikkuisen sekava ja yhtäkkiä porukasta oli kadonnut osa ja meitä oli enää viisi jäljellä. Siinä vaiheessa Medyan oli paras pistää parastaan liikkeissä, joten annoin koiran mennä. Annoin sille vapauden juosta kunnolla reippaasti hihnan mitan edellä. Medya liikkui omaan silmääni harvinaisen hyvin ja rauhallisesti. Se ei alkanut keulimaan, viettänyt kansainvälistä liputuspäivää häntänsä kanssa tai innostunut liikaa. Se kerrankin näytti parhaat liikkeensä virallisissa. Se toimi. Jäätiin neljän parhaan joukkoon! Tuomari oli sijoittanut ensimmäiseksi kolmanneksi tulleen, sillä epävarmuutta oli 1. ja 2. sijan sekä neljännen kanssa. Ehdin vilkaisemaan millaisia kilpakumppaneja jäljelle oli oikein jäänyt ja tiesin, että neljäs sija on meidän. Ja niinhän se olikin. Jos ei luokkavoitto ja PN4-sija olisi jo riittänyt, niin vielä oli aihetta iloon. Sijoille 1-3 olivat päätyneet jo valioituneet (/vetsku) koirat, joten sehän tarkoitti sertin siirtymistä, meille! Sain kyllä kanssakilpailijoilta ja kehäsihteeriltä huvittuneita katseita, kun olin aivan ihmeissäni sertistä. En ollut yhtään varautunut sellaisiin iloihin tai kerennyt miettimään kilpakumppaneiden tittelirivejä, siirtyisikö serti meille! Apua, vaikea vieläkin uskoa, että tuon oman koiran sertitili on auki. Toisaalta ihan hassua miettiä, että joskus sen nimen edessä voisi olla FIN MVA tämän perusteella, toisaalta se tuskin tulee enää toiste menestymään noin hyvin. Hyvin, hyvin outoa.

"2,5 years old. Very nice in type. Excellent propotions. Correct head and eye and expression. A little low set ears, should be carried better. Lovely neck. Excellent body structure. Super sound movement" ERI1 SA PN4 SERT - Tino Pehar, Kroatia


Curre-vaarin kera palkintopose

5 kommenttia :

 1. Liityin äskettäin lukijaksi :)
  Medya on kyllä yksi kauneimmista shelteistä mitä olen nähnyt! Aivan ihana väritys!
  Yllätykseksi huomasin tuosta viimeisestä kuvasta, että miun sheltillä on sama vaari! Jonkin sortin sukulaisia siis. :D

  Meidän blogi: http://sheltt.blogspot.fi/

  VastaaPoista
 2. Paljon onnea vielä tätäkin kautta ! Kyllä Medya esiiny niin hienosti, että on sertinsä ansainnut.

  VastaaPoista
 3. Hei! Luin jostain vanhasta päivityksestäsi, että Taikan oireet viittasivat kinnervikaan. Tutkitko koiraasi tarkemmin, mitä selvisi? Omalla sheltillä nimittäin saman tyyppisiä oireita, mutta varmuutta ei ole tullut, mikä koiraa vaivaa..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pahoittelut, että vastaan tähän näin myöhään. Toivottavasti vastaus silti menee perille asti. Mutta tosiaan, Taika tutkittiin silloin ortopedillä ja kinner todettiin ok:ksi. Silloin ortopedi väänsi polvista 2/2 tuomion, vaikka ne aikaisemmin olivat nollat olleet. Sen jälkeen Taikan polvia kopeloi useampi eri ammattilainen ja tulokset vaihtelivat ykkösestä nollaan. Nyt taas muutama viikko sitten Taikan polvet tsekattiin virallisesti ja niitä ei taas +30 vuotta hommia tehnyt eläinlääkäri saanut sijoiltaan -> 0/0. Joten tiedä sitten. Nyt Taika ei ole kyllä ontunut pariin(?) vuoteen, joten paha sanoa, onko nuo polvet voineet sillä oireilla. Polvilumpioiden luksoitumiseen kuitenkin vaikuttaa myös lihaskunto.

   Poista
 4. En tiedä harrastatko tälläisiä haastejuttuja, mutta haastoin silti!
  http://pimeasade.blogspot.fi/2015/11/liebster-award.html

  VastaaPoista