Pages

Subscribe:

sunnuntai 6. lokakuuta 2013

Hei me treenataan!

Nyt ryhdistäydyin! Kaikki kokeet iloisesti ohi ja huomenna alkaa uusi jakso. Viikonloppuna onkin tullut nollattua aivoja hyvässä seurassa ja treenattua koirien kanssa. Suunnitelmissa olisi myös pitää joka viikko tiettynä päivänä tokopäivä, jolloin tulisi treenattua ainakin hieman säännöllisesti.

Taika sai myös perjantaina nautiskella, kun se pääsi Mia Rokkasen hierottavaksi. Selän tunnustelu näytti osittain olevan inhottavaa, vaikka kraniosakraalin otteet olivat kyllä todella hellät. Selän lisäksi Mia kävi lävitse myös muun koiran, joka tuntui olevan yleiskireä kauttaaltaan. Vielä on paha sanoa tuloksista, sillä Taika on ottanut koko viikonlopun melko rennosti vähällä lenkkeilyllä. Raportoin siis jossain vaiheessa uudestaan, miltä tilanne näyttää. Uusi lekuriaika pitäisi kuitenkin saada piakkoin tilattua, jotta saataisiin tuo tyroksiiniresepti uusittua.

Lauantain treenin aiheena oli näyttelykäyttäytyminen ja ajelin Porvooseen molempien koirien kanssa mätsäröimään. Taika tosin oli mukana vain katselemassa, jottei sen tarvitsisi tylsistyä yksin kotosalla. Lahden KV:seen tuli tosiaan tuomarinmuutos shelteille, jolloin Harri Lehkonen arvosteleekin pennut. Harri kuulemma arvostaa hyvin liikkuvaa koiraa, jolta ei löydy ylipainoa tai hammaspuutoksia. Kaksi jälkimmäistä kriteeriä on kunnossa, mutta liikkeet... Medya liikkuisi hienosti jos se ottaisi rennosti, mutta kun näyttelyhihnassa on aina johonkin kiire tai liian kivaa. Etukoivet huitoo ilmaa pomppivan ravin kera tai sitten mennään neliveto päällä.

(C) Karoliina Hattab
Mätsäripaikalla Medya oli aivan intoa täynnä. Sen esiintyminen alkaa pikkuhiljaa murentua käsiin, vaikka yritin treenata ja vähän saada pentua väsymään ennen omaa kehävuoroa. Taaskaan se ei oikein malttanut seisoa paikallaan vaan "korjaili" itse omia jalkojaan "parempaan" asentoon. Liiketreeniä saatiin onneksi kunnolla, sekä yksin että ryhmässä. Pystyin jopa hieman juoksemaan Medyan kanssa ilman, että homma meni ihan pipariksi! Medya ylsi käytöksellään PUN3-sijalle.

Lauantai-iltana tylsyyksissäni aloin myös opettamaan Medyalle uutta temppua agilitya varten. Naksuttelemalla ja kädellä ohjaamalla aloin opettamaan sille jalkojen väliin istumista, joka helpottaa lähtötilannetta agitreeneissä. Aluksi Medya tarjosi jatkuvasti sivulletuloa, mutta pikkuhiljaa se oppi tulemaan jalkojen väliin.


Tänään päädyimme hieman tokoilemaan kera Tuulin ja Kaapon. Medya muisteli hieman miten perusasento toimii ja kokeili edellisenä päivänä opeteltua temppuaan ulkoilmassa. Muutaman kerran treenasimme myös kuolleelle lelulle lähetystä, joka ehkä hieman takkusi. Oikein onnistuneeseen suoritukseen tarvitaan vielä varmuutta ja vauhtia. Medya aloitti myös paikkamakuutreenit Kaapon ja Taikan köllötellessä samassa rivissä. Onnistuin ilmeisesti pitämään palkkausvälin hyvänä, sillä Medya ei kertaakaan lähtenyt livistämään tai noussut istumaan. Myös Taika näytti olevan hyvässä vireessä, joten se teki kaksi todella lyhyttä seuruupätkää.




Treenien jälkeen kolmikko pääsi myös hieman irrottelemaan. Taika piti taas pitkälti yksin hauskaa, kun Medya ja Kaapo rellestivät keskenään. Medyaa selkeästi kismitti, kun mustavalkoinen pääsi pinkomaan pidemmillä koivillaan pitkässä ruohossa huomattavasti nopeampaa ja vieläpä Medyan lelu suussa.



8 kommenttia :

  1. Mediakakara onkin jo iso shelttipöltti!!!

    VastaaPoista
  2. Hei haluutko kertoo tyhmälle miten noi videot saa näkyy toollee isona? Mulla kun ne tulee tosi pieniks jos laitan suoraan blogiin... (siksipä linkitän youtubeen)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. https://www.youtube.com/watch?v=-8wL8I9R9kE esim tästä, ottaa ton kuvauksen yläpuolelta "Jaa" -> "Upota" -> "Videon koko: 640 x 480", kopsaa sen koodipätkän, laittaa sen siinä HTML-muokkauksessa ja tadaa :D

      Poista
    2. Sen koodipätkän joka on siin videon päällä vai? Mikä toi HTML-muokkaus on..? (Terveisin tietokonenero...)

      Poista
  3. Medya oli hirveän nättinä Porvoossa. ^_^

    VastaaPoista
  4. Metukkaaaa <3 Niiin hieno pikkutyttö.

    VastaaPoista
  5. http://frettipeikko.blogspot.fi/2013/10/liebster-blog-haaste.html Haasteen heitin sulle, hähää!

    VastaaPoista
  6. Ihana blogi ja suloiset sheltit! :) Liityin lukijaksi.

    VastaaPoista