Pages

Subscribe:

lauantai 30. marraskuuta 2013

Ongelma nimeltä putki

Välillä ymmärrykseni loppuu tuon merlen järjenjuoksuun. Se on aina rakastanut putkia, ja juoksenteleekin niiden lävitse omaksi huvikseen. Edelleen se putkelle takaaleikkaus on meillä ongelmana, vaikka torstain treeneissä yritettiin sitä vielä uudestaan. Ei niin ei. Kävin tänään myös hallilla vapaatreenaamassa kontakteja ja sitä perkuleen putkea. Takaaleikkausta nyt oli turha edes lähteä yrittämään suoraan, kun alkuun normaali putkeenlähetyskin oli pelkkää pelleilyä. Video kertokoon millaista meininkiä meillä oli.


Välistä puuttuu treenipätkä, jossa hinkkasin putkeen lähetystä. Vein lelun toiseen päähän putkea ja siirryin noin metrin päähän toisen putkenpään suusta. Koira jalkojen väliin ja hetsausta. Siitä se ampaisi aika nätisti putkeen pienen alkusähläyksen jälkeen. Vähitellen sain otettua etäisyyttä putken suuhun ja lopulta siirryttyä putken ulkokaarteelle. Onneksi saatiin myös loppuun onnistuneet (vaikkakin alkeelliset) takaaleikkaukset! Usko ja ymmärrys meinasi aina välillä loppua tuon koiran kanssa, sillä Taikan kanssa en ikinä saanut tapella vastaavien ongelmien kanssa. Eiköhän tämä tästä!

2 kommenttia :

  1. Näyttää ihan samalta kuin mun ja nuoremman koirani Prinssin meno toisinaan :D Meilläkin on ollut jo pitkään putkien kanssa ongelmaa, mutta nyt alkaa jo vähän näyttää paremmalta. Sekin harrasti juuri tuota putkien takaa/ohijuoksua ja hermothan siinä meinasi mennä ja menikin toisinaan... Ongelmaa ollaan saatu korjattua erittäin huolellisella putkeen ohjauksella (kunnon keilaus) sekä riittävän tiukalla ohjauksella. Luonteeltaan Prinssi vaikuttaa samanlaiselta kuin Medya eli käy kovin kuumana odotellessaan omaa vuoroaan sekä radalla, mikä ei aina helpota ohjaamista. Mekin muuten edustetaan nykyään ylpeänä I-HAH:ia! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Toivottavasti mekin päästään vielä joku päivä tästä ongelmasta eroon! :D Ei välillä käy järkeen, kun putkihullulle koiralle tulee aivolagi ja sitten keskustellaan pitkään, onko sen putkensuun ohi tarkoitus juosta vai ei.

      Poista