Pages

Subscribe:

sunnuntai 28. lokakuuta 2012

Pikkupiski valloittaa kisakenttiä

Viikko sitten korkkasimme viralliset agikisat hienoin tuloksin. Tänä viikonloppuna vuorossa olikin taas uudet lajit ja uudet kujeet, nimittäin rally-toko. Tietämys ja treenimäärä kyseisestä lajista on melko onneton, kerran olen ollut kisoissa katsomassa ja kolmesti vaiko neljästi olen treenannut rallytokoa kunnolla. Pieniä juttujahan tulee otettua aina silloin tällöin ja osa on tuttuja tokon puolelta, mutta verrattuna agiin tuntui hurjalta lähteä jo nyt kisaamaan. Ensi kesäksi olen hieman suunnitellut myös tavallista tokoa, mutta saa nähdä!

Matka- ja kisaseuraksi saimme Rebecan, Williamin ja Cecilin. Ilman heitä en kyllä todellakaan olisi lähtenyt kisaamaan. Kisapaikka oli Koirakeitaalla Vantaalla. Täysin kivuttomasti matka ei taittunut, vaan tarvitsimme neljää eri bussia jotka olivat enemmän tai vähemmän täynnä. Ihme ja kumma, selvisimme hengissä tästä matkasta ja jopa oikeaan osoitteeseen!


Tällainen ihan mukava rata oli meille tehty. Haastavimmalta aluksi tuntui kyltti nro 7, liikkeestä maahan. Taikalla on tapana valahtaa maahan istumisen kautta, joka ei taas rallytokossa kelpaa. Onneksi käsiavut ovat kuitenkin sallittu, joten tähän ei meidän suoritus kaatuisi. Vähiten treenattu kyltti on nro. 9, koira eteen vasemmalta sivulle (huomasin vasta nyt, että tuossa ilmotustaululla olleessa radalla koira olisi pitänyt ohjata oikealta sivulle, radalla oli eri kyltti). Itse tahdon aina kämmätä tästä, kun koira tulee sivulle, pitäisi lähteä suoraan jatkamaan matkaa. Aika usein olen vahingossa antanut Taikan istua, ja vasta sitten lähtenyt liikkeelle.


Mitä sitä kummempia selittämään, kun kerrankin löytyy videomatskua koko radasta!

Radalla tuntui, että Taikan kontakti tippui useammin. Videolta tsekattaessa ei tuo näytäkkään niin hullulta! Tuomarille tuo rata kelpasi oikein hyvin, tuloksena 100 pistettä! Ihan outoa, että koko rata kahdella palkkauksella ilman virheitä. Olisin olettanut pahempaa haahuilua tai hihnan kiristymistä, mutta ei! Sijoitus vielä ykköseksi noin kymmenen koiran joukosta! Ihan mahtava aloitus tässäkin lajissa, vaikkakin vain nakkialo kyseessä.

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti