Pages

Subscribe:

sunnuntai 30. maaliskuuta 2014

Supermölleissä kokeilemassa

Medyan edellisistä agilitymölleistä on jo kulunut tovi, joten nyt oli aika käydä testaamassa, saataisiinko samanlainen fiasko aikaan. Ratatreeniä meillä ei hirveästi ole tässä välissä ollut, vaan olemma keskittyneet enemmän tekniikkaan kuin helppoihin rallatuksiin. Juuri ratatreeniä tarvitsisin itse enemmän, sillä ohjausten ajoitus ja oma sijoittuminen radalla on vielä hieman hakusessa Medyan kanssa. Nopean koiran kanssa olen lähes aina myöhässä, mutta toivotaan, että kohtapuolin sisäistän todella ongelman ja opettelen juoksemaan. Uteliaana päätin kuitenkin suunnata HSKH:n supermölleihin juoksemaan kaksi starttia, vaikka vaarana oli uusia tammikuiset ratasuoritukset.


Rata näytti tältä. Rataantutustuessa ajattelin, että ei hittovie, taitaa olla vähän turhan haastava taas meille. Alku näytti aika mukavalta ja toimivalta, kunhan itse muistan vain ottaa koiran putkesta mukaan enkä vain juokse itse sokeana eteenpäin. Esteet 8-10 tuottivat kuitenkin hieman päänvaivaa ja mietin, miten saan ajoitettua kaiken oikein. Päädyin tekemään ysihypyn eteen valssin, koska itselläni ei luultavasti olisi mitään mahdollisuuksia ehtiä hyppyjen taakse tekemään valssia. Taikan kanssa se olisi luultavasti toiminut hyvin ja melko varmasti. Pelkona kuitenkin oli, ehdinkö riittävän aikaisin tekemään valssia tai tapahtuuko ennen sitä jotain muuta hirveää.

Ensimmäinen startti lähti ihan lupaavasti liikkeelle, mutta homma levisi käsiin hypyllä 7. Jostain syystä Medya juoksi sen ohitse, jolloin oma ajatukseni katkesi ja oiken yläkulman esteet tuottivat omat ongelmansa. Siellä sähläilyn tuloksena kaksi kieltoa ja hylky. Kun koira oli taas hallinnassa, niin loppurata menikin ihan sujuvasti.Toiselle startille yrittämään uudestaan. Lähdössä taas meni mukavasti, ihana jättää koira istumaan ja luottavaisin mielin marssia muutaman esteen taakse lähtöasemiin. Toivotaan, ettei lähtöongelmia tule tulevaisuudessakaan. Alku lähti taas mallikkaasti käyntiin, mutta tällä kertaa olin aika näkyvästi myöhässä 4-5 hypyillä. Onneksi niiden edessä häämötti kutsuva putkensuu, jonne Medyan sai lähetettyä pelastukseksi. Tällä startilla myös seiskahyppy onnistui, jolloin sain tehtyä valssin melko onnistuneesti ja jatkettua rataa eteenpäin. Kymppihyppykin päästiin yli, oikeaan putkenpäähän ja loppusuora onnistuneesti maaliin. Parannettavaa vielä löytyisi mm. käännöksistä, mutta olin kuitenkin tyytyväinen, että selvittiin puhtaasti maaliin.Vaikka startteja oli yhteensä 60 kappaletta, kisat sujuivat melko ripeästi ja pian kuuluteltiinkin tuloksista. Ensimmäiseksi huudeltiin parsonrusselia, joka kuitenkin oli vielä kateissa. Toiselle sijalle huudeltiinkin sitten shelttiä nimeltä Medya! Puhdas nolla ajalla 17,16s (ihanneaika 45s, hui!). Kun kolmaskin sijoittuja oli saatu hakemaan palkintonsa, järjestäjät huomasivat ensimmäiseksi sijoittuneen koirakon olleen kilpailun ulkopuolisena, joten kaikki sijoittujat pääsivät siirtymään yhen palkintosijan ylemmäs. Se siis tarkoitti sitä, että mehän kiidettiin tuolla ajalla ykkössijalle!

Hurjaa! Ei ollut siis turha reissu, vaikka hirvittiki näin lomailun ja myöhäisten aamujen jälkeen herätä kahdeksalta aamulla (ja vielä kun kelloja siirrettiin, kallista nukkumisaikaani vietiin tunti!). Paikalla oli kuitenkin paljon osaavia koirakoita ja nolliakin tuli todella paljon. Tästä se meidän agiura vielä lähtee nousuun!


3 kommenttia :

 1. Hei!
  Saako kysyä miten tuollaisen radan olet saanut näkyviin, minun versio joka on demo ja kirjoitus siansaksaa niin en saa tallennettua sitä mihinkään. Onko tämä maksullinen versio mikä sinulla on? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Demoversio multakin löytyy. Demossa ratoja ei saakkaan tallennettua itse ohjelman kautta, vaan otan print screenin ja siirrän kuvan paintiin, josta rajaan pelkän radan ja tallennan. :)

   Poista