Pages

Subscribe:

perjantai 19. syyskuuta 2014

Todistusaineistoa agilitysta!

Viimeaikoina ei olekaan iltaisin tullut tehtyä muuta kuin juostua treeneissä. Hinku kehittyä agilityssa on tällä hetkellä aika suuri, joten olen ostanut tuurausvuoroja aina kun on ollut mahdollista. Treenitahti on ollut joitakin viikkoja 3krt/vko ohjatut agitreenit + yhdet ohjatut tokotreenit. Väliin on tosin mahtunut lepsumpiakin kausia, jolloin en välttämättä ole ehtinyt treenaamaan yhtäkään kertaa. Pikkuhiljaa olisi taas aika pitää varmaan lepsumpi viikko ja ottaa samalla molemmille koirille hieronta-aika, kun tuossa pöydän kulmalla makaa edelleen käyttämätön hierontalahjakortti, jonka Taika aikoinaan voitti mätsäristä.

Oma treeniryhmämme on tarjonnut meille ehkä turhan helppoja tai "vääränlaisia" treenejä, joten erilaisia harjoituksia lähdin hakemaan muista eritasoisista ryhmistä. Vääränlaisilla treeneillä tarkoitan sitä, että Medyan kohdalla kaipaisin tällä hetkellä paljon ratatreenia. Yksinkertaisia, helppoja, ykkösluokan tasoisia ratatreenejä. Niitä meillä ei ole tainnut olla kertaakaan omassa ryhmässä, vaan treeni on painottunut huomattavasti lyhyempiin ja tekniikkapainotteisempaan treeniin. Esimerkiksi keppejä, puomia ja A:ta ei ole radanosana juurikaan näkynyt, mikä on todella harmi meidän kohdallamme. Jos joskus meinasin päästä kisaamaan, niin ne pitäisi joskus saada osaksi rataa. Kohta tosin kesäkausi vaihtuu talvikaudeksi ja treeniryhmämme vaihtuu alkeisjatkosta jatko/ratavalmiiden ryhmään, jossa on mukana myös kisaavia koirakoita. Tämä passaa meille oikein mainiosti!

Olen ollut kovin laiska käymään vapaatreenaamassa, joten sen vuoksi videomateriaalia treeneistä ei ole juurikaan kerääntynyt. Sain kuitenkin viikko sitten Tuulin mukaan katsomaan ohjattuja treenejä, joten pitkästä aikaa videomateriaalia Medyan tekemisestä! Kyseessä ei ollut oma treeniryhmämme, vaan olin tuurausvuorolla samantasoisessa ryhmässä. Tai jos sitä voi samantasoiseksi sanoa, nimellisesti kyllä, mutta treenit kyseisessä ryhmässä ovat huomattavasti haasteellisempia. Ei ollenkaan huono juttu onneksi. Sivupisteellä oli erikseen keinua ja rengasta, päätreeninä oli taas saksalaista ja niistoa. Saksalaista olen viimeksi tehnyt Taikan kanssa parisen vuotta sitten, joten käytännössä se oli täysin vieras ja uusi juttu sekä itselleni että Medyalle. Sen kyllä huomasikin, että sekä koira ja ohjaaja olivat hieman pihalla. Samaten takaakierto siivekkeen vasemmalta puolelta on Medyalle syystä tai toisesta huomattavasti vaikeampi kuin oikealta puolelta, joka osaltaan sitten hankaloitti treeniä. Medya hakee hyvin siivekkeen taakse, mutta ei hyppääkkään riman yli vain kiertää koko esteen. Pienen tappelun jälkeen saksalainenkin saatiin kulkemaan edes jotenkin, vaikka tökeröltä se näyttikin. Videolla tyylinäyte "onnistuneesta" pätkästä, sekä plussana kepit, puomi, keinu ja rengas.3 kommenttia :

 1. Medyan pujottelu on jotenkin sairaan söpö. :D (Ja me ollaankin teidän kanssa talvikaudella samassa ryhmässä!)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Apua, sitten pääsettekin näkemään millaista sähläystä meillä on aina! :D

   Poista
  2. Me sitä vasta keekoillaankin... :D

   Poista