Pages

Subscribe:

sunnuntai 5. huhtikuuta 2015

Olisikohan sitä aika päivittää blogiTaitaa taas olla pieni ikuisuus siitä, kun olen tänne jotain kirjoitellut. Aina on ollut tarkoitus tarinoida menneitä kuulumisia, mutta sitten aina tullut joku esteeksi. Oli se sitten ihan väsymys ja haluttomuus tai ajanpuute. Ehkä useimmiten laiskuus. Laiskuuteni koitui myös kohtaloksi tässä asiassa, sillä edellinen puhelimeni teki kuolemaa n. 1-2kk sitten. Puhelin meni siihen kuntoon, että se oli aivan sekaisin ja mm. soitteli kenelle halusi. Yritin tehdä siihen sitten ohjelmistopäivitystä, joka päätyi siihen, ettei puhelin/iTunes reagoinut enää mihinkään, vaikka puhelin oli vedetty tehdasasetuksille. Ja tehdasasetuksille vetäminen tarkoitti siis sitä, että kaikki tiedostothan katosivat siinä samalla eikä niitä olisi saanut mitenkään pelastettua ennen sitä. Sinne sitten katosivat mm. kaikki tallenteet Medyan juoksu A -projektista sekä videot Jenna Caloanderin agivalkusta. Jos olisin ne ajallaan jaksanut päivittää blogiin, niin kaikki olisivat nätisti tallessa. Ketuttaa, mutta eipä asialle voi mitään tehdä. Mutta Medyan ja Taikan arkikuulumisia/kuvia voi nykyään käydä kurkkimassa Instagramin puolelta tunnukselta bisemutum, jos kiinnostaa! Sinne ilmestyy välillä myös muita kuvia, mutta koirakuvia sinne varmaan päätyy eniten.


En oikeastaan muista edes, ollaanko alkuvuodesta tehty oikeastaan mitään mainitsemisen arvoista agivalmennuksen lisäksi. Ei kai varmaankaan. Maattu kotona ja käyty välillä treenaamassa aksaa omien kiireideni lomassa. Nyt kiireet sinänsä helpottuvat, kun yliopistolla ei tarvitse käydä kuin kaksi tenttiä tekemässä. Toisaalta taas toukokuu lähestyy kovaa vauhtia, joten nenä pitäisi olla tiukasti kiinni pääsykoekirjoissa. Motivaatio on ihan nollissa jatkuvan väsymyksen takia, mutta olen sentään yrittänyt tsempata koirien kanssa treenailussa. Pyrkimys olisi käydä kerran viikossa ohjatuissa ja lisäksi ainakin kerran vapaatreenaamassa hallilla agia ja tokoa. Ilmoitin muutama päivä sitten molemmat piskit tokomölleihin, Taikan nakkialoon ja Medyan möllialoon. Taika on tokoillu viimeksi varmaan vuonna 2012 "kunnolla" rallytokon muodossa ja Medya viime syksyllä tokokurssin verran. Taikalle ei ikinä ole edes hyppyä opetettu ja sen treenaaminen on todella hankalaa yksikseen. Se ei tee täydellä innolla ilman muiden koirien läsnäoloa, joten pakko yrittää hyödyntää tulevat Medyan agitreenit ja mätsärit ja sun muut Taikan treenailuun. Medya taas intoilee sitten Taikankin osalta, joka tuo omat haasteensa. Pikkumerle pomppii ja sinkoilee ja vääntelehtii minne sattuu salamannopeasti, joten mm. käännökset tahtovat olla "hieman" hankalia. Takapään käyttöä ollaan nyt kuitenkin naksuteltu, ja tuo piski on onnistunut kyllä palauttamaan toivon koko hommaan! Katsotaan jos saisin aikaiseksi vaikka videoida tuota menoa, se on välillä niin surkuhupaisaa.


Agilityn saralla Medya on päässyt hurjasti eteenpäin. Tai ohjaaja on päässyt. Joku aika sitten tuntui, että meillä alkoi palaset loksahtamaan paikalleen ja tiimityö toimimaan. Ensimmäiset nollaradat tuli suoritettua treeneissä, mikä on meille hirveän iso juttu. Yleensä saadaan hinkata jotain tiettyjä kohtia erityisesti, tai sitten mokailen helpohkoissakin kohdissa kiirehtimällä tai ohjaamalla sinnepäin. Medya kuitenkin rokottaa heti huonosta ohjauksesta ja pystyy tekemään suunnanmuutoksen ihan esteen edessäkin, jos oma kroppani nytkähtääkin vähän väärään suuntaan kriittisellä hetkellä. Kun ohjaus toimii, niin se kyllä näkyy radalla. Vielä oma ohjaus voisi parantua huomattavasti ja vauhtia tulla lisää, mutta meillä on vielä aikaa kehittyä! Kävimme testaamassa taitojamme myös viime viikonloppuna agimölleissä kahden päivän ajan yhdeksän startin verran. Tuli ainakin paljon kisatreeniä, sillä edellisistä möllikisoista ei tosiaan hirveästi ollut sanottavaa. Muurinpalikat lentelivät, kontaktit perseiltiin, rimoja tiputeltiin, pituuden päältä käveltiin ymym. Vähän siis jännittäen sai suunnata kokeilemaan, onko Medyassa tapahtunut muutosta myös kisatilanteessa vai ei.

Jottei tästä päivityksestä tulisi taas romaania, niin pikakelauksella möllien startit. Lauantaina möllien agirata ja hypäri, sunnuntaina kakkosluokan virallinen hyppyrata epävirallisena ja möllien agirata. Lauantaina molemmilla radoilla ensimmäiset startit menivät hieman putkien ihmettelyyn, Ojangon putket olivat jostain syystä Medyasta hirveän hassuja. Ehkä hämärä valaistus vähän epäilytti alkuun, mutta toisilla starteilla putket olivat taas ihan ok. Möllien hyppyrata oli sinänsä helppo, sinänsä kammottava pitkien hyppysuorien takia. Nuo pitkät suorat ovat Medyalle olleet aina pieni murheenkryyni, mutta me selvittiin niistä oikein mainiosti! Agiradalla päästiin testailemaan sitten miten kontaktit pelittivät ja oikein hyvin nekin toimivat! Ensimmäisellä startilla sieltä haettiin kielto putkien takia, joten muistin sitten palkata Medyan puomilla oivasta pysähtymisestä. Sunnuntaina sitten nostettiin rimaa aloittamalla kakkosluokan hyppyradalta, josta siitäkin saatiin lopulta kelporata aikaiseksi! Ensimmäisellä startilla putket olivat taas ihan kummia Medyan mielestä, toisella startilla varastettiin kepeiltä ja niiden kanssa tapeltiin sitten hetki. Onneksi tunnelma kisoissa oli molempina päivinä erittäin rento ja avoin, joten ei tarvinnut stressata tai panikoida mistään ja kepitkin saatiin treenata rauhassa onnistuneiksi. Koska tuo keppipelleily jäi hieman kaivertamaan, otin vielä kolmannen startin sille radalle. Se päästiinkin sitten melkein puhtaana läpi, yksi rima tippui alas. Veikkaisin, että kyseessä saattoi olla puhdasta väsymystä jo, sillä saatiin juosta nuo kolme rataa melko putkeen ja rimat olivat 40cm. Möllien agirataa saatiinkin sitten odotella useampi tunti, mutta odotus kannatti. Kontakteilla ei varasteltu ja selvittiin, vaikka silläkin radalla sai oikeasti juosta niin kovaa kuin jaloista lähti. Valitettavasti tältä radalta puuttuu video, enkä jaksa ratapiirrustustakaan tehdä ulkomuistista. Mutta viikonlopun loppusaldona 2x 1. sija (agiradat la ja su, nollat) ja 2x 3. sija (la möllihypäri 0, su kilpailevien hypäri 5).


Medyakin pyörähti vielä maaliskuussa Lahden KV:ssa kehäilemässä Johan Anderssonilla EH:n verran. Oikein tyytyväisiä tulokseen, sillä jaettiin siellä myös jopa T:ta. Medya oli ensimmäistä kertaa avoimessa luokassa, vaikka se menisi ihan junnunartusta edelleen. Kyllähän tuon kehittymättömyys näkyi myös arvostelussa ja olen itsekin sitä mieltä, että Medya tarvitsisi vielä aikaa kehittyäkseen aikuisen näköiseksi. En oikein tiedä, miten ilmoittelen sitä muihin näyttelyihin nyt. Hinku olisi käydä, mutta toisaalta se tuntuu niin turhalta. Menestystä se ei kuitenkaan 90% todennäköisyydellä tule saamaan ja näyttelyt ovat nykyisin pirun kalliita. Lisäksi aina ennen näyttelyaamua ketuttaa aivan tautisesti, että pitäisi raahautua näyttelypaikalle. :D Mutta silti kutkuttaisi käväistä pyörähtämässä jossain. No, katsotaan miten tucca pysyy Medyalla päällä vai onko se taas täyskalju kohtapuolin. Metulan arvostelu kuitenkin Lahdesta näytti tältä:
"2 årig tik med bra propotioner. Feminint huvud och ganska välformat. Välburna öron. Flott hals. Harmoniskt vinklad. Ganska tunn i kroppen. Bra benstomme. Lätta rörelser. Trång bak. Högtburen svans. Bra pälskvalitet. Trevlig temperament. Välvisad"


Taika voi tällä hetkellä oikein mainiosti ja on pirteänä. Kävimme jokunen hetki sitten myös taas kilpparin vajaatoiminnan kontrollitestissä ja kaikki arvot olivat oikein hyvät. Verinäytteen otto tosin ei ollut järin helppoa, vaan siihen tarvittiin 7-8 piikitystä ja kolme eri eläinlääkäriä. Taikan verisuonet kuulemma kiemurtelevat hankalasti sen jaloissa ja suonta oli hankala löytää. Taikareppana ensimmäistä kertaa kiljui ja huusi piikitysten aikana, kun suonen sijaan neula osuikin lihakseen. Onneksi kuitenkin kolmas eläinlääkäri sai ensimmäisellä yrittämällä neulan oikeaan paikkaan ja verinäytteen otettua. Taika myöskin toipui ihan hyvin järkytyksestä ja sai sen heiluttamaan häntäänsä vielä tutkimuspöydällä episodin jälkeen. Nopeasti se kyllä suuntasi myös ulko-ovelle, muisti hyvin mistä pääsee pois.

2 kommenttia :

  1. Oho, päivitystä! Tosi söpö toi putkikuva <3 Paljon on teidän agiliitely kyllä kehittynyt viime näkemältä : )

    VastaaPoista
  2. Kivan näköistä menoa videoilla, jihuu :D Ja osaan samaistua Taikaan hyvin, multakin on ollut joskus vaikea löytää suonta ja se on kyllä ihan kamalaa olla neulatyynynä :D

    http://kelpiecapo.blogspot.fi

    VastaaPoista