Pages

Subscribe:

tiistai 18. kesäkuuta 2013

Reissaamista ja mätsäröintiä


Huhhuh, viihdoin kotosalla, taas on hieman kierretty ympäri Suomea koirien kera. Reissaamisen ohella olemme myös piipahtaneet muutamassa mätsärissä, joka aiheuttikin aika suurta mylläkkää koirapiireissä.

Matkamme alkoi 9. päivä, jolloin pakkasin laukkuni ja suuntasin koirien kanssa kohti Rautatientoria. Alku oli oikein lupaava, tapani mukaan olin aikataulusta myöhässä ja juoksemiseksihan se meni. Oli muuten hienoa juosta noiden laukkujen ja koirien kanssa bussipysäkille, varsinkin kun shetlantilaiset yrittivät pistää leikiksi. En ehtinyt edes pissattamaan koiria, kun näin bussin tulevan. Ei ollut lähellä, etten olisi myöhästynyt bussista - samalla myös myöhästynyt junasta. Junamatka sujui yllättävän nautinnollisesti. Taika nukkui penkin alla ja Medya rauhottui kunnes oli saanut moikata kanssamatkustajan. Hieman yli nelituntinen junamatka kului leppoisasti kännykkää näprätessä ja biologiaa lukiessa (kyllä, olen ajoissa syksyn ylppäreitä varten!)

Joensuussa meitä vastassa olivatkin Inka ja Isla. Selkeästi rakkautta ensi silmäyksellä, sillä Medya löysikin oman kadonneen sielunsisarensa ja mahtavan painikaverin. Merlet viihdyttivätkin toisiaan oikein hyvin koko vierailun ajan, vääränväriset Taika ja Cara mieluummin hengailivat keskenään. Isla oli mitä mainioin leikkikaveri kakaralle, eikä sitä näyttänyt haittaavan pikkukoiran naskalihampaat poskissaan. Noh, onneksi kohta Medya pääsee taas ryönäämään shelttikaverinsa kanssa, kun Isla ja Inka pamahtavat vastaavasti Helsinkiin vierailulle.

Ensimmäinen päivä kuluikin Kolilla hienoissa maisemissa. Kuskiksi ja seuraksi saimme myös Anniinan kera koikkeri Adyan. Maisemat tietysti tuli käyttää hyväksi, joten ei kun kamera laulamaan. Itse säilytin kamerani tosin pitkälti vain repussa, joten kaikki allaolevat kuvat (C) Inka Räsänen.Koirien osalta Joensuussa ei tainnut muuta maata mullistavaa tapahtuakkaan. Itse sen sijaan pääsin pyörimään Joensuun keskustassa, syömään Dollyssa ja Taitokorttelissa karjalaisia suklaapiirakoita, sekä tietenkin grillaamaan koiranputken juuria!

Takaisin Helsinkiin päädyimme torstaina, puoli kahdentoista aikoihin yöllä. Pitkään en kerennyt kotioloista nauttia, sillä heti perjantaina tunnin hereilläolon jälkeen auto odotti pihassa. Tällä kertaa suuntana kohti Tuusula. Oikein positiivinen yllätys sekä Joensuun että Tuusulan vierailuista oli se, että pentu oli pitkälti sisäsiisti! Molemmissa kohteissa sattui vain yhdet vahingot, mutta muuten asiat tehtiin pihalle! Pidätyskyky pennulla on jo todella hyvä, pitkät yöt se jaksaa pidätellä ja odottaa, kunnes pääsee ulos.

Ja sitten nämä mätsärireissut, sunnuntaina Viikissä ja tiistaina Koivukylässä. Tiivistetysti tulokset: Viikissä Taika pun ei sij, Medya SIN1 BIS3 ja Koivukylässä Taika PUN1 ja Medya PUN1 BIS1.


Noh, joillekkin näytti muodostuvan suureksi ongelmaksi se, että Medya on päästetty mukaan, vaikka sillä ei rokotusten varoaika ole vielä umpeutunut. Tämä ei kuitenkaan ole harvinaista, että jo 4kk iässä olevat pennut ovat mukana mätsäreissä. Nuorimmillaan jo 3kk pentu on päässyt mukaan. Medya on myös käynyt turistina mätsäreissä jo kauan ennen kuin sille edes suunniteltiin varattavaksi ensimmäistä rokotusaikaa. Eli jos se vaikka, apua, jonkun taudin sieltä mätsäristä saisi, se olisi tullut jo.

Molemmilla mätsärikerroilla järjestäjille oli ok, että osallistuimme pennun kanssa. Treeniähän se tarvitsee, seisoskelun se hallitsee mahtavasti, mutta liikkeet ja pöydälläolo ovat vielä treenin alla. Liikkeissä Medyalla on kaksi vaihtoehtoa, neliveto tai kontakti. Pöydällä on taas niin ihanaihanaihana kun tuomari tulee tutkimaan, joten olisi toisaalta mukavaa, jos ne neljä pientä tassua pysyisivät ihan rauhassa siinä pöydällä.

Muille kanssakilpailijoille tämä ei kuitenkaan ollut ok. Viikin match shown jälkeen tapahtuman facebook-tapahtumaan olikin valitettu asiasta, josta syntyikin hieman isompi... keskustelu? kiista?. Samoin Koivukylän mätsäristä löytyi ihmisiä, joita asia kovasti sapetti. Tällä kertaa valitus kohdistui myös suoraan minulle, mutta saa nähdä, löytyykö taas facebookista tai muualta ikäviä viestejä. En ymmärrä, miksi asiasta pitää tehdä niin iso haloo. Facebookissa osa kommentoijista myös huomautti, etteivät mätsärit ole Kennelliiton alaisia kilpailuja. Myös joissakin Open Show:ssa on 4kk ikäiset pennut sallittu, miksi sitten näitä kohtaan ei tehdä samanlaista hyökkäystä? Siksikö, että siellä samanikäiset pennut kilpailevat keskenään, eivätkä näin voi viedä vanhempien palkintosijoja? Epäilen, että meihin ei olisi kiinnitetty mitään huomiota, jos Medyan sijoitukset olisivat olleet täysin päinvastaiset. Noh, onneksi tässä lähiaikoina ei näytä olevan enää mätsäreitä joihin voisimme mennä pahoittamaan muiden mieltä "alaikäisen" pennun kanssa. Medyan kanssa ensisijaisesti kuitenkin haetaan _treeniä_, ei niitä palkintoja. Taika taas konkarina voi yrittää napsia niitä sijoituksia.

4 kommenttia :

 1. Aivan ihania nuo Koli-kuvat! Taika ja Medya ovat tosi kauniita shelttejä molemmat :)

  VastaaPoista
 2. Moikka! Olin itse mukana järjestämässä noita Koivukylän mätsäreitä. Nämä olivat ekat mätsärini, joten en osaa kommentoida tuohon pentujuttuun sen syvällisemmin. Medya oli todella suloinen ja kurja kuulla, että joitakuita ketutti, että sekin oli mukana. Parempi vaan jättää tuollaiset kommentit omaan arvoonsa, kateellisia riittää aina.

  Onnea sijoituksista :)

  VastaaPoista
 3. Kolin kuvat ovat ihania! Sinne minäkin haluan päästä!

  Ja noista mätsäreistä. Pennulla on emältä saatuja vasta-aineita eli ei ihan heti saa tartuntaa sekä muilla mätsärissä olevilla koirilla pitäisi olla rokotukset kunnossa eli suurta riskiä ei ole saada tartuntaa. Ja pennullehan on hyvää harjoitusta olla vieraiden koirien seassa, ihmisten kanssa sekä vieraan ihmisen kosketuksessa. Tuossa iässä pennun täytyy kokea mahdollisemman paljon, jotta aikuisena elämä olisi mahdollisemman helppoa ja tressitöntä koiralle. Onhan niitä tapauksia paljon kun koiraa ei uskalleta viedä julkisille paikoille ennen rokotuksia, (ehkä tuo varo aika ei ole niin tuttu) koska pelätään sairauksia. Itse en välitä näyttelyistä, mutta mätsärit ovat pennulle oiva kokemus saada kokemuksia vieraista koirista, ihmisistä ja asioista, siis myös turistina.

  VastaaPoista
 4. Medya on niin kaunis! Kunpa vaan turkki pysyisi tuollaisena, niin voisin itsekin shetlantilaisen ottaa... :)

  VastaaPoista