Pages

Subscribe:

tiistai 4. kesäkuuta 2013

Kysyin aikaisemmin lukijoilta, millainen on hyvä kuva ja millainen kuva jää mieleen. Suurempia jaarittelematta katsotaan, millaisia vastauksia sain ja millaiset ovat vastaajien onnistuneimmat otokset!

Rebecca, Kolme muuttujaa
"Mun mieleen jää semmoset missä on kiva värimaailma ja vauhtia/toimintaa, tai posekuvista sellainen totinen ja vangitseva katse. Ihmiskuvissa taas tausta ja kaikki nää rekvisiitatkin merkitsevät paljon, toki asennot, suun asento, yleisilme etc ovat tärkeässä asemassa. 

Tässä mun mielestä koiralla on todella voimakas ja vangitseva katse, tykkään mielettömästi koiran ilmeestä. Asettelu ei ehkä ole paras mahdollinen, mutta jooh. Bokeh on siisti ja värit kauniit. Ne on vähän synkät, mutta se ei kuitenkaan tee kuvasta turhan tummaa."


Milena, Nana & Rilla
"Juuri eilen itsekin mietin tätä samaa aihetta, kriittisyydestäni omia kuviani kohtaa. Monet tunnelmalliset kuvat jäävät julkaisematta, koska en muuten ole tyytyväinen niihin. Aina tuntuu joku olevan huonosti kuvissa, milloin koirat eivät näytä edustavilta tai kuvan värimaailma on liian synkeä. Tuntuu, että välillä voisin vähän hellittää, koska tietokoneen syövereihin on hautautunut monta hauskaa tapahtumaa ja hetkeä ja joita en vain ole halunnut laittaa esille, koska niissä on huono tausta tms.

Onnistunut kuva jää mieleen. Ei kuvan tarvitse olla teknillisesti priimaa vaan kyllä se tunnelma ja sen tietyn hetken oikea vangitseminen kuvaan on se mikä tekee kuvasta hyvän.

Omista kuvistani ehkä tällä hetkellä eniten pidän tästä kuvasta. Se ei ole perus poseerauskuva ja puun lehdet jää kivasti tuohon etualalle tuomaan väriä. Vielä enemmän tykkäisin kuvasta jos Rillan karvat eivät hapsottaisi niin paljoa. :D "

Pinja, Jediritareita oomme kaikki
"Itse tykkään kaikista eniten vauhdikkaista kuvista, ehkä siksi että ne on hankalempi saada onnistumaan. Ainakin jos koirassa piisaa vauhtia! :D Omasta mielestäni onnistunein kuvani on tämä. Vaikka siinäkin jäävät jalat vähän kuvan ulkopuolelle. Mutta aina ei voi kaikki onnistua!

Onnistuneessa (koiran) poseerauskuvassa on värimaailmalla mielestäni erittäin suuri merkitys, siksi ne eivät aina onnistu niin hyvin, vaikka ideana kuva olisikin hieno. Joskus siinä vain jää jokin tökkimään."


Elina, Kehäketut
"Itse opettelen valokuvausta ja koirat on erinomainen aihe, niitä kun nyt sattuu pyörimään jaloissa muutama :D Tässä yksi lempikuvistani ja blogissa aiheesta lisää piakkoin :)

Tykkään kuvista, joissa on jotakin erityistä, mistä ne jää mieleen: värimaailma, aihe, asetelma, tunnelma. Tuossa omassa lempikuvassani koiran persoonallisuus tulee hyvin esille ja se on onnistunut teknisestikin, kerrankin :DD"


Kirsi, Kolme plus yksi
"Mulle kaikissa kuvissa on tärkeintä tunnelma ja idea + toteutus. Jokainen osaa nykyään ottaa suht. laadukkaan kuvan, mutta ei se mieleen jää, ellei siinä ole jotain mikä koskettaa katsojaa. Mieluummin yksi mieleenpainuva kuva kuin tuhat räpsyä."

Janssku, Ajattele suuria mutta nauti pienistä


"Mielenkiintoinen ja hyvä aihe. Itsekkin olen useammat kerrat pohtinut samoja asioita. Omalta koneeltani koira kuvia löytyy ihan liikaa, tuhansia. Ja kuinkahan moni niistä olisi kaikilla osa-alueilla hyvä? Ei varmaankaan hirveän moni, mutta ei haittaa. Minulle itselle jokaikinen kuva on tärkeä ja herättää muistoja, jotka tekevät kuvasta minun mielestäni hyvän. Nämä seikathan eivät tietysti aina välity kuvan katsojalle, joten sellainen kuva, mikä minusta on mahtava, ei välttämättä ole jonkun toisen mielestä yhtään hyvä. Itse en välttämättä kovinkaan paljon ymmärrä tekniikan päälle (vielä.. ehkä jonain päivänä handlaan senkin), mutta minulle kuvista tekee hienoja juuri se idea ja tunnelma.

Pikaisesti tässä selasin muutamat kansiot läpi, ja mietin lempparikuvaani. Hirvittävän vaikeaa! Päädyin kuitenkin tähän."


Oona
"Onnistunut otos vangitsee katseen ja sitä katsellessa tulee hyvä olo :f Se on teknisesti kunnossa asettelun, värimaailman ja kokonaisuuden osalta, mutta se saattaa myös tuoda jotain muistoja mieleen. Hyviä tai huonoja. Tää oma linkkaamani kuva tuo itelleni hyvän mielen ja tykkään etenkin sen väreistä. Toi tuo mulle mieleen ihanan keväisen metsälenkin koiran kanssa :f"


Ei kommentteja :

Lähetä kommentti