Pages

Subscribe:

perjantai 12. heinäkuuta 2013

Ristiriitaisia lausuntoja ja kesän pikakuulumiset

Osa vanhemmista lukijoista varmaan muistaakin Taikan ortopedireissun. Kertauksena vielä potilaskertomus:

Taikan tarkastus talven aikana muutaman kerran ilmenneen takajalan hetkellisen ontuman/aristuksen vuoksi.

Tutkimushetkellä koira liikkui normaalisti. Lievä reaktio oikean etujalan kyynärnivelen ääriojennuksessa, muuten etujalkojen nivelet olivat nyt oireettomat. Kintereet olivat kuivat ja reagoimattomat, ei turvotusta jännealuleella. Molempien polvien polvilumpiot luksoituivat polvien sisäsivuille ja hakautuivat hetkellisesti (ns. mediaalinen patellaluksaatio, aste 2). Muuten takajalkojen nivelten taivutuksissa ei ilmennyt selviä aristuksia.

Piia Marttisen tuomio ei oikein ollut odotettavissa. Polvien sijaan lähdin näyttämään kinnertä, joka selkeästi aristi aikaisemmin. Näiden ristiriitojen vuoksi Taika kävi fysioterapeutilla ja sen lisäksi kaksi eläinlääkäriä ovat epävirallisesti kopeloineet sen takajalat lävitse. Fyssari ei saanut polvia luksoitumaan normaaleilla liikeradoilla, kintereestä löytyi rahinaa. Ensmmäinen eläinlääkäri sanoi polvien olevan löysät, muttei hänkään lähtenyt väkisin vääntämään polvia pois paikoiltaan. Kintereestä löytyi napsumista. Viimeisin lausunto on nyt muutaman viikon takaa, polvet ykköset ja kintereessä ilmeisesti lievää kinnervikaa?

Hieman pistää ihmetyttämään, kuinka tämän kyseisen ortopedin lausunto poikkeaa niin rajusti kolmen muun ammatti-ihmisen lausunnosta. Ortopedille Taika lähti vain ja ainoastaan sen takia, että sieltä saisin asiantuntevan lausunnon tilanteesta. Miten siis esimerkiksi tuon kintereen tilanne on voinut jäädä huomaamatta, sillä myös itse tiedostan sen, ettei se kuulosta/tunnu terveeltä? Ilmeisesti polvien tilanne on myös hieman liioiteltu. Rahatilanteen salliessa Taikan voisi viedä vielä virallisiin polvitarkkeihin ja tutkituttamaan kunnolla tuon kintereen, jotta myös tieto polvista saataisiin koiranettiin. Tärkeintä on nyt kuitenkin, että itse tiedän paremmin missä mennään!


Kesä on molempien koirien osalta sujunut aika leppoisasti. Medyalla on ollut uusia leikki- ja painikavereita sekä molemmat koirat ovat saaneet nautiskella ulkoilmasta ja rennosta lenkkeilystä. Pikkumerle ilmoitettiin myös ensimmäisiin kehäilyihinsä Helsingin pentunäyttelyyn 3.8. Kokoa mustuaisella oli 4,5kk ikäisenä jo 32,3cm agimitalla mitattuna. Hampaiden vaihtumista jännäillään edelleen, kulmurit eivät vielä hievahda mihinkään suuntaan. Seuraavat koirariennot ovat varmaankin ensiviikolla järjestettävät mätsärit, ainakin Medya voisi mennä kehäkäytöstä treenaamaan.

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti