Pages

Subscribe:

maanantai 11. marraskuuta 2013

Aina ei ole helppoa ja vaivatonta treeneissä

Kiirettä taas pitelee! Treenipostauksiakaan en ole jaksanut/kerennyt väsäämään, sillä en ole saanut videomateriaalia treeneistä ja ilman kuvia/videota on niin tylsä jaaritella. Ulkonakin alkaa nyt olla niin pimeää, etten saa postauksiin edes mitään kivoja täytekuvia. Samaten muutamat treenit ovat oikeastaan olleet vain hyppy - hyppy - putki - hyppy - hyppy treeniä, joissa ei ole erityisemmin ollut ongelmia. Kuitenkin viime viikon agitreenit menivät sen verran pyllylleen, että niistä kirjottelen siitäkin syystä, että muistaisin jatkossa ongelmakohtiamme. Meinasin nyt piakoin hankkia hallille vapaatreenikortin ja avaimen, jotta päästäisiin treenaamaan myös häiriöttä. Tuossa pennussa on kuitenkin myös sen verran potentiaalia agikoiraksi, joten jos nyt satsattaisiin tähän kunnolla!


Alkuun tuo treeni näytti aika mukavalta ja helpolta. Vitoshypyn jälkeen olisi ollut tarkoituksena tehdä valssi ja ohjata putkelle. Alkuun luulin, että pääsisimme vitoshypylle aika mukavasti, mutta valssissa saattaisi tulla ongelmia, sillä olen aikaisemmin ohjannut sen verran hidasta koiraa. Noh, eipä ollutkaan niin helppoa mitä kuvittelin, eikä ikinä päästy kokeilemaan valssausta.

Radan alku oli Medyalle ihan pala kakkua. Putkeen se irtoaa todella mukavasti. Homma kaatui sitten siihen, kun pentu pöllähti ulos putkesta. Se ei sen jälkeen kestänyt oikeastaan ollenkaan sitä, että itse liikuin. Se otti suoraan katsekontaktin itseeni putkesta tultua -> eteneminen seuraaville esteille tai palkkaaminen kaatui siihen. Vaikka kouluttaja olikin putken jälkeen heiluttelemassa lelua, niin Medya juoksi lähes aina sen ohi sokeana. Vasta itse pysähdyttyäni se saattoi hoksata, että perskale, tuolla se lelu olikin. Se kuitenkin motivoituu leikkimisestä, repii kunnolla ja tykkää juosta lelun perässä, mutta se ei näytä riittävän. Treeneissä käytetään myös vain tiettyä lelua, joka ei ole käytössä normaalissa arjessa. Sama ongelma on myös namikippojen kanssa, samapa tuo mitä pöperöä siellä odottaa, mutta tietyissä tilanteissa Medya vain rellestää ja juoksee ohi. En oikein tiedä mitä sille sitten keksisi, sillä sen huomio olisi oikeastaan pakko saada siirrettyä minusta eteenpäin.

Yritettiin pätkiä tuota loppuakin ihan pieniin osiin, siten että oltaisiin saatu edes nelos- ja vitoshyppy onnistumaan. Ei onnistu ei, kun Medya on liian kiinni minussa tai liian kierroksilla. Siinäkin tuli jo aikamoisia ongelmia, että Medyan sai neloshypyn onnistumaan. Todella usein se juoksi tuosta etupuolelta vain ohi, vaikka etäisyys esteeseen oli todella lyhyt ja rintamasuunta melko selkeä. En tiedä, hankaloittaako tilannetta se, ettei meillä ole rimoja käytössä, joten este voi olla ehkä hieman hankalampi hahmottaa? Irtoamista vinottain oleville hypyille pitää treenata kuitenkin vielä hurjasti.

Noh, jos neloshyppy päästiin onnistuneesti suorittamaan, niin vitoshypyn onnistumisesta ei ollut toivoakaan. Valssi unohdettiin meidän kohdalta ihan suosiolta, tarkoitus oli saada vain nuo kaksi hyppyä edes jotenkin onnistumaan. Moni yrityksistä päätyi kuitenkin siihen, että Medya juoksi kuurona vain suoraan ohi edessä häämöttävään putkeen. Edes vastainen käsi ja TÄSSÄ-käskyn karjuminen ei oikein tuottanut tulosta. Kerrankin kun sen olisi täytynyt tarkkailla mitä teen, niin se oli pää viidentenä jalkana pinkomassa eteenpäin. Ei, ei näin. Harmi, ettei noista treeneistä ole videota.

Tuo treenipätkä olisi siis hyvä käydä uusimassa ilman häiriötä. Medya kiihtyy ja innostuu nykyään aivan tautisesti agilitysta, hallille saavuttaessa neliveto kaasuttaa kohti hallia ja jarruttelee jos kävellään poispäin. Halliin päästyessään se olisi koko ajan menemässä kentälle ja sitä on astetta vaikeampi saada keskittymään muihin juttuihin siinä tilanteessa. Pitänee varmaan viskata Medya aina autoon odottelemaan muiden treenivuoroilla, jos se rauhottaisi vähän itse treenitilannetta. Medya varmaan keräilee hullut kierrokset muita koirakoita katsellessa, jolloin oma suoritus saattaa kärsiä. Vapaatreenikortti olisi tässäkin mielessä oikein mainio, jotta pääsisimme tekemään rauhassa ajan kanssa meille vaikeat kohdat uudestaan.

2 kommenttia :

  1. Kivannäköinen pätkä, taidanpas "varastaa" tuon kokeiluun Iisin kanssa :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kannattaa joo ihmeessä kokeilla, toi ei kuitenkaan ihan helpoimmasta päästä ollu ainakaan meille :D

      Poista