Pages

Subscribe:

maanantai 4. marraskuuta 2013

Note to self: älä lähde julkisilla mätsäriin



Tulipahan toistamiseen todettua, että mätsäriin lähtiessä kannattaisi käyttää sitä omaa autoaan. Onhan julkisilla sinänsä kätevä kulkea, ei tarvitse miettiä parkkipaikkojen kanssa, matkalla saa istuskella omissa mietteissään, säästyy luontoa ja rahaa. Olen jo kerran aikaisemmin päättänyt lähteä mätsäröimään julkisilla, sillä mätsäripaikalle oli vain noin kahden kilometrin matka. Silloin Medya oli hienosti PUN1 BIS3 saaden palkinnoksi ison ruokasäkin, Nutrolinia ja muita hyvinvointituotteita. Tuolloin selviydyin vielä melko kivuttomasti kotiin yksinäni, vaikkakin mm. laukkuni hajosi täysin käyttökelvottomaksi matkan aikana.

No, lauantaina sitten lähdin Medyan kanssa taas pitkästä aikaa mätsäröimään julkisilla. Mätsäripaikka oli pieni agilityhalli Tattarisuolla. Parkkipaikkoja ei juurikaan ole kyseisellä hallialueella, vaan auto olisi pitänyt jättää jonnekkin tienvarteen. Pk-seudulla ei myöskään ole juurikaan ollut mätsäreitä tässä syksyllä, joten oli aika ilmeistä, että ruuhkaa tulee olemaan. 


Tungosta kyllä riitti. Osasinkin olettaa, että kehien koolla ei hirveästi juhlittu. Ennen kehien alkua treenailin Medyan kanssa liikkeitä ja jatkuvasti sai todeta kehänauhan tulevan aivan liian äkkiä eteen. Taikalle kehät olisivat olleet aivan mainiot, sillä se kuljee nätisti ja rennosti vieressä pientäkin ympyrää. Medyalta taas löytyy vähän turhankin painava kaasujalka, ja pentu kiihdyttää suoraan sata lasissa ottaessa ensimmäisiä askeleita. Juuri kun oikea tempo alkaisi löytyä, oli seinä vastassa ja täytyi kääntyä takaisin. 

Seisominen meni Medyalta tällä kertaa yllättävän mallikkaasti. Se alkaa taas pikkuhiljaa pysymään aloillansa siinä asennossa, johon sen itse asettelen. Liikkeetkin sujuivat paljon rennommin tuomarin silmien alla, vaikkakin meno taisi edelleen olla melko lennokasta. Erityisesti kehuja tuomarilta tuli reippaasta luonteesta. Kommenttina oli, ettei kyllä olisi olettanut että sheltti olisi ensimmäisenä pusuttelemassa pöydällä. Punaista nauhaa meille siis luultavasti avoimen ja iloisen kehäkäytöksen takia.

Nauhakehässä oli ahdasta. Joillakin koirakoilla oli enemmän tilaa ympärillään, mutta me saimme juuri ahtautua pieneen väliin. Olisin nauhakehässä halunnut esittää Medyan seisten tai olemalla itse kyykyssä pennun edessä, mutta ei mitään toivoa siitä. Edellisen koiran takamus häämötti aivan Medyan nenän edessä ja seuraava koirakkokin oli melkein kiinni. Olin aivan varma, että hukumme täysin muiden koirakoiden joukkoon emmekä erotu porukasta eduksemme. Yllättäen kuitenkin meidät napattiin neljän parhaan joukkoon, jonka jälkeen tuomari liikutti meitä ja seisotti. Lopputuloksena pääsimme Medyan kanssa ykkössijalle!


BIS-kehää saimme odotella melko pitkään, sillä tuomareita oli ainoastaan kolme ja jokaisella tuomarilla oli arvosteltavana vähintään kaksi luokkaa (esim pienet pennut ja aikuiset). Onneksi tahti oli kuitenkin ripeä, muttei kuitenkaan puutteellinen. Odottelun tuloksena Medya oli BIS-kehään päästessään taas aivan intoa täynnä, joka näkyi yllätysyllätys liikkeissä. Häntä koholla ja kiireellä eteenpäin. En viitsisi juoksuttaa Medyaa kireälläkään hihnalla enää, joten lopputuloksena pentu kulki pää ylväästi pystyssä hihnanmitan edellä minusta. Ei kyllä näyttänyt varmaankaan hirveän hallitulta esittämiseltä... :D Koira vie handleria 6-0 perässä. Muut BIS-kehässä olleet esiintyivät ja liikkuivat kaikki oikein nätisti, joten omat odotukseni eivät olleet hirveän korkealla. En tosiaan tiedä millä perusteella tuomarit tekivät päätöksensä, sillä meille jäi käteen BIS1-sijoitus.


Palkintomäärä oli ihan järjetön. Makuualustoja, matkalaukku, retkituoli, kori, leluja, valjaat, ruokaa, ruokaa, ruokaa ja vähän lisää ruokaa (yht n. 20kg) ja vaikka mitä. Ihana kuitenkin, ettei palkintojen seasta löytynyt mitään turhaa krääsää! Ainoa ongelma oli tosiaan se, että olin tosiaan niillä julkisilla liikenteessä... :D Hieman hirvitti katsoa tuota tavaramäärää ja pohtia, että milläs perkeleellä mä täältä pääsen kotiin. Onneksi koirapiireistä löytyy ystävällisiä ja avuliaita ihmisiä ja sainkin kyydin kotiovelle asti!

4 kommenttia :

  1. jestas mikä määrä tavaraa! Ei nykyään kovin monessa mätsärissä enää tuollaisia palkintokasoja näekään! Onnea paljon!

    VastaaPoista
  2. Ohhoh! Mitkä palkinnot :-D Ja hieno pieni Medya :-)

    VastaaPoista
  3. Voi herranjestas noita palkintoja, mahtavat! Onnea paljon hienolle Medyalle! ^^

    VastaaPoista