Pages

Subscribe:

sunnuntai 11. toukokuuta 2014

Agilitypäivitystä - kontaktit ja kepit

Viimeisestä agilitypäivityksestä onkin aikaa. Reissuajanjaksolla en paljoakaan ehtinyt vapaatreenata ja jouduin jättämään myös viimeiset talvikauden ohjatut treenit välistä. Välissä olikin pikkuinen tauko, ennen kuin kesätreenit lähtivät käyntiin. Nyt vielä kevään viileillä keleillä pitäisi suunnata kentälle vapaatreenaamaan ainakin kerran viikossa, jotta kepeistä ja kontakteista saataisiin joskus valmiita. Nykyiseen tilanteeseen olen melko tyytyväinen, ja kokosinkin keppien, puomin ja A:n osalta julkaisemattomat treenivideot nippuun.


- Seuraava askel vähentää neljään ohjuriin, edessä kaksi, lopussa kaksi. Lisäksi vauhtia voisi kerätä ensin esim. hypyn tai putken kautta. Mahdollisesti myös jatkaa seuraavalle esteelle keppien jälkeen.
- Treeniä tarvitaan vielä lisää häiriön suhteen. Vaikka Medyan fokus on melko hyvin suoraan eteen, se reagoi edelleen herkästi omaan liikkeeseeni. Palaan luultavasti välillä treenaamaan kuudella kepillä mm. sitä, että koira malttaa suorittaa kepit loppuun vaikka itse olisin reilusti keppien edellä. Samaten tarkoitus olisi treenata kuudella kepillä enemmän ohjauskuvioita, mm. takaaleikkausta ja persjättöä.
- Nopeus ja rytmi tällä hetkellä ok.
- Erilaisia keppikulmia vielä täytyy treenata, varsinkin avokulmaa. Kun Medya osaa hakea oikean aloitusvälin melko varmasti, kokeilen poistaa ensimmäisen ohjurin. Jos oikean välin hakeminen sotkeutuu täysin ilman ohjuria, yritän häivyttää ohjurin nostamalla sitä vähitellen ylöspäin.
- Viimeiset ohjurit lähtevät, kun Medya malttaa kepittää kunnolla loppuun omasta sijainnistani huolimatta. Ohjureista huolimatta se tällä hetkellä keskeyttää pujottelun jos itse olen liian edellä.
- Puomin alastulo tarvitsee vielä lisää varmuutta. Puomi on muuten nopea, mutta alastulolla näkyy aavistuksen verran himmailua ja epävarmuutta. Onnistumisprosentti vaihtelee myös jonkin verran.
-Häiriötä myös puomille lisää, Medyan keskittyminen herpaantuu selkeästi esim takaaleikatessa puomilla.
- Eteneminen tällä hetkellä hyvä, voin jäädä Medyan taakse ja koiralla säilyy vauhti ja fokus eteen. Vielä lisää varmuutta siihen, että voin itse olla reilusti Medyan edellä ja pysähtyminen toimii kuitenkin.
- Pikkuhiljaa muiden esteiden yhdistäminen puomiin ja namialustan häivytys. Puomin jälkeen esimerkiksi jatko hypylle/putkeen ja lelupalkka.
- Ylösmeno pitää tarkistaa, tarviiko siihen erikseen puuttua.
- Huomattavasti vähemmän treenattu kuin puomi ja kepit.
- Alastulo vielä melko epävarma ja hidas. Medya myös helposti tulee "ryminällä" alas.
- Treenisuunnitelma melko samanlainen kuin puomilla, alastulon ollessa varma mukaan enemmän häiriötä (takaaleikkaus/persjättö jne) ja etäisyyttä. Vähitellen myös muita esteitä mukaan ja namialusta pois.
- Ylösmeno ok.
- Mietinnässä myös juoksu-A, sillä se voisi sopia Medyalle paremmin. Opetusmenetelmät kuitenkin itselleni vielä melko tuntemattomia. Tarkoitus olisi opettaa pysäytykset ensiksi loppuun asti, ennen kuin miettisin todella juoksu-A:n opettamista.Tavoitteet muiden esteiden osalta kesälle:


- Pussi ja rengas itsenäisiksi. Molemmat tarvitsevat vielä paljon avustusta. Pussia pitää olla joku pitämässä vielä ylhäällä, kesän aikana olisi hieno saada edes satunnaisia onnistumisia ilman avustajaa. Medya tulee myös vielä aika helposti renkaan ohitse itse ollessa renkaan rinnalla paikallani/liikkuen. Itse jäädessäni taakse tai riittävän edessä onnistumisia tulee.
- Keinun kanssa tehtävä lisää päähänjuoksuja. Keinua treenattu vasta muutamia kertoja, mutta esimerkiksi pamausta kohtaan ei löydy pelkoa. Medya pysähtyy liian aikaisin keinulla, jolloin keinusta tulee turhan hidas. Avustajan palkatessa koiraa päähän juoksemisesta keinu toimii hyvin, lisää sitä. 
- Rimakorkeuden nostaminen minien kisakorkeuksiin. Vielä ei tiedä pääseekö Medya mineihin, mutta yritys on ainakin kova.
- Pimeiden putkikulmien treenaus. Ne aiheuttavat vielä melkoisesti päänvaivaa Medyalle, kuten myös takaaleikkaukset. Putkijarrua pitää tehdä tutummaksi ja käännökset putkelta tultaessa tiukemmiksi.
- Okseriin, muuriin ja pituuteen tutustuminen. Kaikki kolme ovat melko uusia tuttavuuksia Medyalle, mutta ainakaan kaksi jälkimmäistä tuskin tuottaa sen suurempia ongelmia. Okserin kanssa pitää seurailla, tippuuko rimoja tai onko hyppytekniikka kunnossa.
- Pöytä. Varmaan siihenkin pitäisi vähän tehdä tuttavuutta? Medya kyllä huvikseen hyppelee minipöydälle jos sellainen sattuu kohdalle, mutta tulee varmaan läpi jos vauhdista hyppäisi siihen.
- Eteenlähetys hypyille varmaksi. Medya on vielä todella kyselevä, eikä kunnolla uskalla irrota eteenpäin esim. loppusuoralla. Putkiin sen sijaan se ampuu varmasti. 

Uskoisin, että Medya olisi mahdollista saada möllitasoiseksi syksyyn mennessä. Tai oikeastaan, minut olisi mahdollista saada möllitasoiseksi syksyyn mennessä. Medyahan tekee jos itse osaan, mutta edelleen takaraivossa kummittelee Taika ja Taikan kanssa meneminen. Itse tarvitsen vielä parempaa koordinaatiota ja nopeutta ohjaamiseen, jotta yhteistyö pelaisi kunnolla. Ylävartalo tuntuu edelleen olevan jäykkä ja jalat liian hitaat tai huitelevat missä sattuu. Uskoisin, että nämä kehittyvät vähitellen ohjatuissa treeneissä ratatreenien myötä. Vähitellen olisi myös kiva opetella uusia ohjauskuvioita nykyisen (pakko)valssin ja persjätön lisäksi. Nykytilanne on kuitenkin mielestäni varsin lupaava, ellen itse saa jatkoa pilattua!

9 kommenttia :

 1. Mä en sanoisi koiralle mitään kun se tekee virheen, muuten ihan kivan näköistä menoa. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, tosta kuulee vähän kahta eri mielipidettä. :D Osittain itse joudun sanomaan jotain, koska muuten varastaa palkalle ja palkkaa itsensä väärästä jutusta. Apukäsiä mulla on niin harvoin käytettävissä, eli en omista palkkavahtiakaan. Medya ei onneksi paineistu tosta, vaikka sille huomauttaisi, että nyt tuli virhe. Taika taas otti heti itseensä, jos sille huomautti virheistä ja sen kanssa piti olla ihan erilaisella meiningillä. Ainakaan toistaiseksi mitään negatiivisia vaikutteita en ole huomannut, vaikka Medyalle sanookin virheestä.

   Poista
  2. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

   Poista
  3. Kirjoitusvirheet rulaa.
   Mutta niin: toki se riippuu ihan koirasta, ja mullakin on usein se ongelma, että en esim. juurikin keppejä treenatessa saa apukäsiä mukaan. Skitson kanssa onneksi riittää pelkkä "irti" kun tekee virheen, niin jättää lelun rauhaan. :)

   Poista
  4. Medyakin jättää lelun rauhaan, kun pyytää sitä irrottamaan. Mietin kuitenkin kerkeekö se siitä huolimatta palkkaamaan itsensä. Oikeastaan muilla esteillä/radalla en sano koiralle virheestä mitään, koska niissä on yleensä kyseessä ihan oma moka.

   Poista
  5. Kyllä mun mielestä voi käyttää no reward markeria jos koira sen tuntuu kestävän.

   Poista
 2. Mun on ihan pakko sanoa, että hieno ulkoasu! Millä ohjelmalla oot tehny ton bannerin, ku ite en löydä mitää hyvää paikkaa?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Photoshop CS6:lla on hoidettu tuon ulkoasun graafinen puoli ja sen jälkeen tapeltu monta tuntia noiden bloggerin koodien kanssa. :D

   Poista
 3. Jos saan yhtä asiaa ehdottaa, niin on hyvä, että palkkaan maasta koiran, mutta vaihtele sitä namin paikkaa, kun huomaa, että koiran katse on alusta asit siinä kohtaa missä se nami on, vaikkei yhdessä kohdassa ollut.

  VastaaPoista