Pages

Subscribe:

maanantai 19. toukokuuta 2014

Medyan näyttelydebyytti Riihimäki rnViihdoin sunnuntaina koitti se kauhisteltu päivä, nimittäin Medyan näyttelydebyytti Riihimäellä junioriluokassa. Medyahan oli toki valmistautunut sopivasti tätä päivää varten aloittamalla karvanlähtönsä jokunen aika sitten, jotta se varmasti olisi kaljuna kehäilemässä. Bikinit tosin sopivat hyvin kuuman paahteiseen näyttelypäivään, vaikka koira näyttikin todella onnettomalle omissa silmissäni. Taika sen sijaan on ja pysyy hillittömässä karvassaan, mutta sekin onneksi selviytyi hyvin turistina helteisissä näyttelytunnelmissa.

Matka- ja näyttelyseurakseni hain Annin Vantaalta kyytiin trikkineiti Hellin kanssa. Aamu alkoi aikaiseen, sillä suuntasimme näyttelypaikalle heti kymmeneksi katselemaan myös urokset. Tai niin oli ainakin tarkoitus, kuvaaminen ja katselu taisi loppujenlopuksi vaihtua juoruamiseksi ja tyhjänpanttina pyörimiseen. Päivän suurimman haasteemme kohtasimme heti aamupäivästä näyttelypaikalle päästyämme. Näyttelyteltta. Ehkä paras blonditesti, sillä ilman ohjeita ja aikaisempaa kokemusta kyseisen mökin pystytys voi olla melko mielenkiintoista. Noh, niin oli kyllä lopputuloskin. Harmi ettei tästä mestariteoksesta ole kuvaa, mutta ainakin oman telttansa tunnisti muiden isojen ja hienojen rinnalta. Teltta oli aivan pieni ja kasaan kutistunut, tukikepit olivat väärin päin asennettu ylös -> teltan helmoja ei saanut kiinni tukikeppeihin, telttaa ei saanut ankkuroida maahan kastelujärjestelmän takia jne... Lähtihän kyseinen taideteos yhdessä vaiheessa tuulessa karkuunkin.

Tuomarin tahti oli melko ripeä ja junnunartut lähtivät käyntiin ihan ajallaan. Uroksissa tuomarin linja oli ehkä hieman löysä, pääosin EH-ERIä näkyi antavan. Kuitenkin ainakin yksi H vilahti, joten itse asennoiduin saamaan Medyalle Hn tai EHn. Kaljurotta, jota ei edes puunaamisella hirveästi puffattu. Junnunarttuja oli luokassamme melko paljon, yli kymmenen, tarkkaa lukumäärää en tiedä. Pahemmin en edes harjoitellut Medyan kanssa ennen kehää, toivoin että kuumuus ja helle olisi viilennysmanttelista ja kylmästä pyyhkeestä häkin pohjalla huolimatta tappanut hieman intoa ja virettä. Virtaa silti piisasi pikkumerlessä, mutta oma tympeä asenteeni kehässä taisi toimia! Hoin liikkeiden aikana useasti "_lopeta_" -käskyä, jota olen käyttänyt lenkeillä Medyan alottaessa uhoamaan vastaantuleville koirille. Häntä laskeutui (ainakin melkein!) ja meno oli hillittyä! Hyvä me!


Yksilöarvostelussa Medya oli pikkuisen levoton pöydällä. Ei oikein tahtonut asettua kunnolla ja pysyä paikoillaan. Namittelin sitä rauhallisesta pöytäkäytöksestä omaa vuoroamme odotellessa. Tuomarin kopelointi sujui normaaliin tapaan ihan ongelmitta. Liikkeisiin (edestakaisin ja ympäri) olin yllättävän tyytyväinen, Medya meni löysällä hihnalla kävelyvauhtia häntä suhteellisen alhaalla!! Kyllä tämä tästä! Kuulemma kehän laidalla oli ihasteltu Medyan seisomista, en kyllä tiedä tarkalleen miksi. Kerran se yritti venyttää tapansa mukaan etujalkoja liian eteen, mutta se onneksi osaa asettaa ne myös takaisin paikoilleen jos itse otan muutaman askeleen takaisin koiraan päin. Toinen takajalka oli myös jäänyt kuvista päätellen rumasti, mutta onneksi se ei ollut tuomarinpuoleinen jalka. 

Bitch please, I'm fabulous!

Hyvän kehäsuorituksen jälkeen olin vielä tyytyväisempi, kun kehäsihteeri huuteli tulokseksemme erinomaista! Hittovie, pikkurotta tienasi heti hienosti ERIn, vaikka EH olisi ollut huomattavasti paljon todennäköisempi. Kilpailuluokassa oli meidän lisäksi myös seitsemän muuta ERIllä palkittua koiraa, joten sijoitusta kilpailuluokasta emme enää saaneet. Eipä kyllä pahemmin haittaakkaan, sillä näyttelyreissu päättyi yli odotusten eikä ollut turha reissu! Myös Anni ja Helli pärjäsivät hienosti tuloksin ERI2. 

"14 months. Little bit long in body. Nice neck and shoulder. Moderate front angulation. Very good drive behind. Could have better spring of ribs." -George Schogol, Georgia

Hyvillä mielin takaisin Vantaan kautta kotiin. Volvo myöskin yllätti positiivisesti, sillä vaikka auton mittaristossa oli upeat 29 helleastetta, riitti vanhuksen ilmastointi saamaan auton taas viileäksi neljän ja puolen tunnin auringossa kököttelyn jälkeen. Itse olen tällä hetkellä myös aivan kirkkaan punainen, eipähän tullut aamulla mieleen ottaa aurinkorasvaa mukaan... Tyhmästä päästä kärsii koko kroppa!

(C) Satu Tuomela

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti