Pages

Subscribe:

perjantai 13. syyskuuta 2013

Haaste nro. 2

Tehdään nyt selkeyden vuoksi oma postaus toiselle haasteelle.

Haasteen säännöt:
- Vastaa haastajan 11 kysymykseen.
- Keksi 11 uutta kysymystä.
- Haasta 11 bloggaajaa, joilla on alle 200 lukijaa.
- Kerro bloggaajille, että olet haastanut heidät.
Kysymykset, jotka saimme:

1. Mitä koiraharrastuslajia et koskaan haluaisi kokeilla?
Hmm, mitähän en haluaisi. Paha sanoa, kaikki oikeastaan tuntuvat jollain tapaa mielenkiintoisilta, jos vain omaa siihen sopivan koiran.

2. Mitä kaikkia koiraharrastuslajeja olet koirasi/koiriesi kanssa kokeillut?
Agility, toko, näyttelyt/mätsärit ja rallytoko. Siinä ne taitavatkin olla.

3. Miten päädyit nykyisen koirasi/nykyisten koiriesi rotuun/rotuihin?
Koirarotuja selatessa kriteereinä olivat pieni koko, miel. pitkä karva, helppohoitoinen turkki, helposti koulutettava ja ystävällinen. Vaihtoehtoina oli silloin sheltti, shcipperke ja mittelspitz. Kaksi jälkimmäistä karsiutui pois mm. kasvattajien vähäisyyden takia ja sheltin tuntuessa paremmalta rodulta. Ja uskollisena on tullut pysyttyä ensimmäisen jälkeen, rodun vaihtaminen tuntuisi liian työläältä. Vasta nyt vuosien jälkeen on päässyt hiema shelttipiireihin mukaan ja saanut kartoitettua, millaisista linjoista oman koiransa haluaisi. Uuden rodun kanssa joutuisi tekemään paaaljon työtä päästäkseen samaan. Kaikkea ei kuitenkaan lue koiranetissä ja osa tiedosta kulkeutuu korviin pikkulintujen kautta.

4. Minkä rotuista koiraa et ikinä voisi edes harkita omistavasi?
Varmaan näitä multisairaita rotuja. Jo Taikan sairastelu ottaa koville. En haluaisi toista samanlaista monivikaista koiraa, joten mieluummin jätän nämä rodut pois, joilla on jo suuri todennäköisyys kärsiä hengenahdistuksesta, luustovaivoista tai muista. Laumanvartijarodut ovat myös aika pitkälti poissuljettuja kokonsa ja luonteenpiirteidensä takia.

5. Parasta koiraharrastuksessa?
Se, kun aamulla on aina joku iloisesti tunkemassa kainaloon ja iltäpäivällä joku joka odottaa kotiinpaluuta.

6. Huonointa koiraharrastuksessa?
Mahdolliset vastoinkäymiset ja pettymykset. Koirailu on myös aikaavievä harrastus, ja monesti toivoisin, että saisin koirat hetkeksi pois jaloista kiireen yllättäessä. Ei auta muuta kuin vetää takkia niskaan ja painua lenkille, vaikka kello tikittää uhkaavasti illalla ja tekemättömien töiden määrä vain lisääntyy.

7. Mikä oli suosikkikoirarotusi, kun olit seitsemänvuotias?
En omistanut suosikkirotua. Seitsenvuotiaana (ja siitä vielä monta vuotta eteenpäin) mainostin, etten halua omaa koiraa, koska siitä on niin paljon vaivaa. Hupsis.

8. Mitä harrastat koirasi/koiriesi kanssa?
Taikan kanssa harrastetaan syömistä ja löhöämistä, Medyan kanssa tokoillaan ja aksaillaan alkeellisesti. Taika ei terveyssyiden (+ motivaatiokadon) takia treenaa enää mitään, Medyan kanssa otetaan vielä ihan iisisti.

9. Voisitko koskaan kuvitella alkavasi kasvattajaksi?
Voisin. Kasvatus ja jalostus kiinnostavat kovasti, mutta jää nähtäväksi, milloin itse tähän ryhdyn. Vaikka Medya tulisikin omistamaan priimatulokset terveyden puolesta, ei sekään takaa sitä, että tulisin pennuttamaan sitä. Olen jonkin verran päässyt seurailemaan jalostus- ja kasvatustoimintaa kenneltyttöillessäni. Pentujen hoitaminen eri ikäkausina on jo tuttu juttu, paperijuttuja on tullut täyteltyä ja synnytyksessä oltua apuna. Koen kuitenkin edelleen olevani vielä liian tietämätön lähteäkseni teettämään pentuja. Onneksi asia ei kuitenkaan ole vielä ajankohtainen ja vuosien varrella ehtii vielä kertyä lisää kokemusta ja tietoa. Ja vaikka Medyakin joskus pennut saisi, niin aika varmasti en olisi toimimassa yksin, vaan saisin tukea muilta ihmisiltä.

10. Mikä on koirasi/koiriesi lempilelu?
Taika ei harrasta leikkimistä, Medya tykkää kovasti pesupalloista ja sellasista ihanista vink-vink-vinkuleluista (valitettavasti).

11. Miten koirasi matkustaa autossa?
Vaihtelevasti. Taika ottaa aika rennosti, mutta saattaa loppumatkasta aloittaa piipittämisen, oli matka sitten 10m tai 60km. Medya ei ole montaakaan kertaa autoillut, sillä Helsingissä kuljemme pitkälti julkisilla. Niinä kertoina kun se on autossa ollut, niin se on ottanut aika rennosti tai oksentanut. Sille on jäänyt pieni autokammo juuri tuon matkapahoinvoinnin takia. Kuitenkin nyt pihasta löytyy oma pienisuuri Volvo v40, joten eiköhän autoilustakin hiljalleen tule tuttu juttu! Molemmat matkustavat pääosin takakontissa, Medya myös kevythäkissä takapenkillä.

Haasteet seuraaville:
1. Pystytkö olemaan koiriesi kanssa johdonmukainen ja täsmällinen koulutuksessa, vai sorrutko välillä menemään helpomman kautta (esim. vetämisen kanssa, jaksatko harjoitteluvaiheessa aina reagoida epätoivottuun käytökseen vai saatatko sallia hihnan kiristyä kiireisellä aamulenkillä)?
2. Kuinka kiinnostunut olet koirien ruokinnasta? Syynäätkö esimerkiksi ruokapussien kyljet tarkkaan, vai ostatko sitä mitä sattuu saamaan?
3. Uskotko siihen, että esimerkiksi liian vahva penturuoka vääntää jalkoja? Vai pidätkö sitä enemmän normaalina kehitysvaiheena, joka poistuu kasvun myötä?
4. Minkä luonteenpiirteen poistaisit koirastasi/koiristasi, jos saisit valita?
5. Minkä hetken haluaisit elää uudestaan koirasi/koiriesi kanssa?
6. Onko koiraharrastus aiheuttanut kyyneliä tai harmaita hiuksia? Jos kyllä, niin miten.
7. Hoidatko koirasi täysin itse, vai saatko esim. lenkitysapua tai rahallista avitusta perheenjäseniltä/ystäviltä jne?
8. Tykkäätkö ostella uusia tarvikkeita ja leluja, vaikka kaapeista löytyisikin käyttökelpoisia tuotteita?
9. Mikä antaa motivaatiota harrastamiseen?
10. Löytyykö koiriltasi viralliset terveystulokset? Miksi kyllä, miksi ei?
11. Millä perusteella valitsit koirasi/koiriesi kasvattajan?

Haaste lähti heille:

1 kommentti :