Pages

Subscribe:

torstai 3. lokakuuta 2013

Medyan agilityura alkakoon!

Medyan ensimmäiset agitreenit korkattu! Ryhmässä meitä on kuusi koirakkoa, joista yksi oli työesteen takia poissa. Medyan lisäksi löytyy tanskalaisruotsalainen pihakoira, bortsu, pk collie ja seropi. Puuttuvan koiran ikä ja rotu paljastunee seuraavalla kerralla. Ikähaarukaltaan kaikki ovat 6-8 kuisia, enemmistö seitsemää kuukautta. Ryhmän taso oli yllättävän yhtenäinen, osa oli treenannut hieman enemmän kuin muut, vain yksi oli täysin alkutekijöissään. Kouluttajat vaikuttivat myös oikein päteviltä, joten eiköhän me tän talven aikana saada vaikka mitä hienoa aikaiseksi!


Illan treeni kaikessa yksinkertaisuudessaan. Tänään ei ollutkaan tarkoitus erityisemmin opiskella uutta, vaan kartoittaa koirakoiden tasoa. Tuon treenipätkän kautta pystyi hieman testaamaan irtoamista ja paikallaoloa. Meidän kohdalla myös haettiin hieman palkkaustyyliä. Namikippo suositeltiin jättämään heti pois, joten siirryttiin suoraan lelupalkkaan. Namipalkkausta yritän itsekkin välttää, mutta Medya irtoaa hieman huonommin kuolleelle lelulle, jolloin namikippo on ehkä helpompi etupalkkana. Nyt kuitenkin kun on mahdollisuus hyödyntää kahta kouluttajaa avustamassa, niin onnistui se lelupalkkakin!

Lähdössä odottamisen kanssa Medyalla ei ollut minkään toiston kanssa ongelmaa. Se jopa haki yllättävän hyvin itse estettä katseellaan, eikä vain tyhjästi tapittanut omaa kättäni. Vauhtia löytyi myös oikein nätisti (siitä tosin ei ole ikinä ollutkaan puutetta). Aluksi kokeiltiin pelkkää putkea, jonka päässä oli lelu odottamassa. Kävin Medyan kanssa jättämässä sen pari metriä putken suulta ja hetsasin pentua, jotta lelusta tulisi kiinnostavampi. No, kuten perinteisesti, putkesta kirmatessaan Medya ottaa kontaktia minuun ja unohtaa lelun. Näin käy joskus namikiponkin kanssa. Lelu jätettiin toiselle kouluttajista, joka oli putken suun vieressä valmiina heittämään sen eteenpäin pennun rynnistäessä putkesta ulos. Silloin homma toimikin oikein hyvin, vaikka vauhtia kerättiin myös yhden riman takaa.

Hyppy - putki - hyppy onnistui samalla tavalla myös aika kivasti. Medya ottaa jumalattoman helposti kontaktia juostessani, mutta oikea-aikainen palkkaus pelastaa aika hyvin tilanteen. Toinen kouluttajista kokeili myös sitä, että lähti itse juoksemaan suoraan eteenpäin lelun kanssa. Se myös kiinnosti Medyaa kovasti, jolloin irtoaminen ja eteenlähetys toimivat oikein mainiosti.

Viimeisenä kokeilmme uudestaan täysin kuolleella lelulla. Vein lelun hypyn taakse ja hetsasin Medyaa. Medya ei hirveän kiinnostuneelta vaikuttanut enää sen jälkeen, kun lähdimme kävelemään kohti radan alkua. Pentu istumaan, vapautuskäsky ja ETEENETEENETEEN-huuto kuitenkin toimi! Se ei putken jälkeen vilkuillut minua, vaan juoksi suoraan hakemaan lumikkonsa (vai mikäköhän rottanäätäsaukko se nyt onkaan)! Sen jälkeen kunnon riemukehut, kyllä homma alkaa vielä pelittämään kunnolla! 

En myöskään kuollut automatkalla! Reitti oli yllättävän helppo, vaikka en ollut ainoa autoilija liikenteessä. Autokaan ei sammunut kuin kerran menomatkalla (!! :D) ja vielä sellaisessa kohdassa, ettei sillä oikeastaan ollut edes mitään merkitystä muiden autoilijoiden kannalta. Menomatkalla tosin sain todeta, että aurinkolasit voisivat olla melko kannattava ostos, jos meinaan nähdäkkin kunnolla. Toinen varteenotettava hankinta olisi pienempi kevythäkki. Kyllähän Medyalla passaa tuossa isossa köllötellä autossa, mutta koon tai kaksi se voisi olla pienempi. Ehkä sitten ensi kuussa marssin häkkiostoksille!

Joku on muuten tainnut unohtaa myös asentaa Medyaan sellaisen OFF-nappulan. Kun pääsimme takaisin kotosalle, söin itse ja ruokin koirat. No, en kauaa saanut istua kun pentu kuskaa jalkojen juureen lelua ja tapittaa nappisilmillään suloisesti. Me ollaan juuri oltu treenaamassa ja ihmettelemässä kaikkea uutta, joten eikö sen pitäisi olla edes hieman väsynyt! Ei selkeästi. :D

4 kommenttia :

  1. Kuulostaapa tutulta tuo viimenen osio! Meillä Iisi on kans semmonen ihme elohiiri että vaikka oltais käyty just treeneissä tai jossain tapahtumassa tms niin silti aina välillä kun päästään kotiin niin alkaa hirvee lelujentapposuolistus-sessio :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No hyvä ettei olla ainoita. :D Välillä toi on kyllä törkeen rasittavaa, toisaalta on ihanaa kun on aktiivinen koira. Osaa se onneks rauhottuakkin, ettei hösötä jatkuvasti sisällä.

      Poista
  2. Jee superia, kun pääsitte aloittamaan agiuranne! Odotan sitten innolla joka viikko treenipostausta XD (ja videoita) Eikä muuten ole vierasta tuo väsymättömyss täälläkään, Kaaponen osaa olla silloin tällöin sangen jaksavainen....

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hehee, ehkä mun pitää palkata joku meiän hovikuvaajaksi! :D Näkee sitten itekkin, mitä siellä kentällä heiluu.

      Poista