Pages

Subscribe:

torstai 17. lokakuuta 2013

Tanssiaskeleiden muistelua ja pussitreeniä

Treenipäivitystä taas luvassa. Tänään treeneihin lähtö oli yksi *rkeleen show. Tarkoitus oli normaalisti ajella rennosti agihallille, mutta auton temppuillessa sain tehdäkkin äkkilähdön bussipysäkille. Tuon auton vaihdelaatikko on välillä niin raivostuttava, ja se päättikin aloittaa temppuilunsa taas vaihteeksi. On se hienoa lähemmäs 10 minuuttia tapella vaihdekepin kanssa, kun pakin sijasta se heittää itsensä jatkuvasti ykköselle. Onhan se siinä sitten mukava olla ruudussa keula edellä, joten eipä siitä mihinkään liikuttu. Siinä vaiheessa kun alkoi hermo kiristyä turhankin paljon, tsekkasin nopeasti reittioppaasta reitin hallille ja ei muuta kuin koira pois boksista, jalat alle ja bussipysäkille juosten. Bussitkin kulkivat taas omia aikojaan, sekä 57 että 75 eivät kumpikaan tulleet silloin kun olisi pitänyt. Medya ei myöskään tykkää ollenkaan busseilusta, joten yritä siinä sitten juosta pysäkille ja pysäkilta agihallille (n. 1km matka) kun pentu pistää täysillä hanttiin. Tiesin olevani jo valmiiksi tämän episodin takia myöhässä hermo tiukalla, joten siinä tilanteessa olisi tehnyt mieli heittää agikamat ojaan ja painua takaisin kotiin. Onneksi itse treenit eivät olleet aivan fiasko ja sain toiselta kouluttajaltamme kyydin lähelle kotia.


Toisena treeninä oli tänään pussi. Medya on aikaisemmin treenannut muutamaan otteeseen pussia avustajan kanssa, joten samalla linjalla jatkettiin edelleen. Nyt kuitenkin erona oli se, että lelusta viritettiin eräänlainen viehe, joka laitettiin pussin sisälle näkyville. "Vieheen" tarkoituksena on yrittää opettaa koiralle oikea asento suorittaa pussi, eli pää matalalla. Kävin eilen hakemassa Mustista ja Mirristä Medyalle uuden lelun, Kong Snugga Wubban, sillä Medya ei tahdo erottaa/löytää maassa olevaa kuollutta lelua. Ajattelin tuon sitten näkyvän paremmin ja samaten kys. lelu testattiin oikein toimivaksi vieraillessani Joensuussa tervehtimässä Inkaa, Caraa ja Islaa. Leluun siis kiinnitettiin talutushihna, jolloin lelua pystyi vetämään pussissa eteenpäin ja viskasemaan sen jälkeen lähelle toista hyppyä.

Kaksi ensimmäistä suoritusta sujui oikein täydellisesti. Medya pinkoi hyvällä vauhdilla siivekkeiden takaa suoraan pussiin lelun perässä. Mutta. Vaihdoin sitten puolta ja joku naksahti pennun päässä. Se ei silloin edes vilkaissutkaan pussia, vaan juoksi suoraan sen ohitse, teki pienen kunniakierroksen ja palasi takaisin. Se ei edes erityisemmin näyttänyt etsivän lelua. En tiedä oliko syynä se, että Medya oli taas aivan kierroksilla, sillä lämppälenkki oli kiireen  takia aika kämänen ja muutenkin kaikki yhtä häsläämistä. Helpotettiin muutamaan otteeseen ja lähetin pussiin lähempää, mutta sekään ei aina toiminut. Muutama onnistunut suoritus löytyi aina välistä, välillä taas juostiin ohi. Kerran vahingossa se myös meni pussin läpi ilman, että kukaan ei pitänyt sitä ylhäällä. Saatiin loppuun kuitenkin ihan onnistunut suoritus, johon oli hyvä lopettaa pussin treenaus tältä osin.


Tänään pääsimme myös tekemään alkeellista rataa ja harjoittelemaan valssia. Valssia en ole aikaisemmin Medyan kanssa tehnyt, joten oikein mukava rata meille. Ajattelin aluksi, että kys. treeni olisi meille aika helppo nakki, mutta alku oli hieman sähläämistä. Medya kuitenkin kääntyi yllättävän nätisti kolmoshypyn jälkeen putkeen, vaikka emme olekkaan käännöksiä treenanneet. Viimeisellä kerralla kaarroksesta tuli hieman loivempi, sillä pentu vilkaisi vitoshypyn takana odottavaa leluaan. Ei kuitenkaan päättänyt karata sinne, hyvä! Taas oli jonkin verran ongelmia palkkauksen kanssa, kun Medya ei noteerannut lelua. Lopuksi kuitenkin käytettiin täysin kuollutta lelua, joka toimikin oikein mahtavasti!

1 kommentti :